Spelenderwijs Vakantiekalender

Vorige week kregen goed 1500 Overpeltse kinderen de ‘Spelenderwijs Vakantiekalender 2017’ mee naar huis. De kalender, een brochure van maar liefst 20 pagina’s, is een handig overzicht van alle activiteiten…Spelenderwijs Vakantiekalender

15-05-2017 08:45 – Ingezonden door Redactie

Vorige week kregen goed 1500 Overpeltse kinderen de ‘Spelenderwijs Vakantiekalender 2017’ mee naar huis. De kalender, een brochure van maar liefst 20 pagina’s, is een handig overzicht van alle activiteiten voor kinderen en tieners tijdens de zomervakantie. Inschrijven voor de gemeentelijke activiteiten kan vanaf donderdag 11 mei om 18.30 uur, online via www.overpelt.be of in het Sportcentrum. Schepen van jeugd en gezin Ann Van Dorpe stelt de nieuwe Vakantiekalender voor.

‘Staycation’ is de trend voor de komende zomervakantie. Schepen van gezin en jeugd Ann Van Dorpe: ”Het betekent zoveel als vakantie nemen in je eigen achtertuin. Om het groeiend aantal mensen, vooral gezinnen met (jonge) kinderen, hun ‘staycation’ maximaal te laten invullen, werkte het gemeentebestuur de ‘Spelenderwijs Vakantiekalender’ uit.” De ‘Vakantiekalender’ is een brochure geworden van maar liefst twintig pagina’s, boordevol leuke activiteiten voor kleuters, kinderen en tieners in de eigen gemeente tijdens de komende zomervakantie. Schepen voor gezin Ann Van Dorpe: ‘Het aanbod is immens: zowel op creatief als op sportief vlak zijn er talloze leuke activiteiten gepland. Zo goed als elke dag valt er iets te beleven in Overpelt. Uiteraard zorgt ook de speelpleinwerking ‘de Speelvogels’ voor een zomer vol plezier. Op de praktische kalender in de brochure kunnen de mensen dag per dag bekijken wat er allemaal te doen is.’ Het hele aanbod kan je trouwens ook altijd terugvinden op www.overpelt.be

Om werkende ouders maximaal de mogelijkheid  te geven om hun kinderen te laten deelnemen aan activiteiten, biedt het gemeentebestuur gratis opvang voorafgaand aan de eigen activiteiten. Schepen van jeugd Ann Van Dorpe: “Op de dagen dat de gemeentelijke vrijetijdsdiensten zelf activiteiten organiseren, kunnen ouders hun kinderen vanaf 8.00 in veilige handen achterlaten op de voorziene opvangplaats. Ze hoeven zich dan niet in te schrijven voor de gemeentelijke kinderopvang in ’t Ravotterke.”

Op donderdag 11 mei organiseren de vrijetijdsdiensten vanaf 18.30 uur een inschrijvingsavond in het sportcentrum. Vanaf dan kan je je kinderen voor alle gemeentelijke activiteiten in één keer inschrijven. Digitaal inschrijven is mogelijk via de digitale UiTbalie op www.overpelt.be. Nadien kan je trouwens fysiek nog steeds – uiteraard zolang er plaats is –  bij CC Palethe en het sportcentrum terecht, of digitaal via de digitale UiTbalie op www.overpelt.be

Powered by Blog Grabber