Sporting Nelo Door t oog van de naald!

Slecht voor hartleiders! Handbal Sporting Nelo heeft laten zien dat het echt de BeNeliga in wil! Compliment aan alle spelers maar die 42-jarige is een winnaar zoals we zelden gezien hebben! David Polfliet…Sporting Nelo Door t oog van de naald!

14-04-2017 11:35 – Ingezonden door Sven Spooren – Handbal Sporting Nelo – Foto Marc Faes

Slecht voor hartleiders! Handbal Sporting Nelo heeft laten zien dat het echt de BeNeliga in wil! Compliment aan alle spelers maar die 42-jarige is een winnaar zoals we zelden gezien hebben! David Polfliet kwam Youri Denert vervangen, maar deed meer dan keepen alleen. Hij liet slechts 7 doelpunten binnen in de 2e helft, maar het was vooral zijn mentaliteit die hij overbracht op zijn ploeggenoten die werkelijk ongezien is. Sport gaat om winnen en dat is exact waar Polfliet sterk in is. Nooit een grotere winnaar gezien! Een beest is niet het juiste woord, maar omschrijft wel wat voor kerel David is.
Sporting leek nochtans op een verlies af te stevenen want we stonden 9-14 achter aan de rust. Het wilde maar niet lukken in aanval en juist in die aanval was Doornik bijzonder efficiënt! Via 3-5 ging het zelfs naar 5-12. Versleeuwen, Tasevski en Vernooy blonken uit in de nul-shots ondanks dat ze echt wel heel erg wilden. Idem dito voor doelman Youri Denert. Hij heeft ons al enkele matchen bijzonder goed geholpen, maar gisteren lukte het net niet! Gelukkig hebben we met David Polfliet een doublure die zich in zijn geboortedorp, Neerpelt, echt goed in zijn sas voelt! Daan Versleeuwen nam de ploeg op sleeptouw en zorgde ervoor dat de kloof na 34 minuten al bijna gedicht was: 13-14 met geweldige ‘bommen’ van de sympathieke Nederlander die in de tweede helft maar liefst 6x scoorde. Heel even moest Sporting temporiseren na een time-out van Doornik. Sporting kon net niet aansluiten en Doornik ging via 14-16 toch weer een beetje twijfel zaaien in de kopjes van de Sporting-boys! Dat was dus zonder Polfliet gerekend. Hij stopte niet alleen de ballen, maar ging ook in de kopjes van de Doornik-jongens zitten zoals alleen David Polfliet dat kan. 18-18 werd het na 50 minuten. De bloedstollende slotminuten leken wel uren te duren! Versleeuwen scoorde weer 3x op rij (18e, 19e en 20e doelpunt) en Vernooy bleef ijzig kalm bij de strafworp waardoor het 21-21 gelijk werd. Nog een halve minuut te spelen en de ervaren coach Rietbroek nam een time-out om de violen nog even gelijk te stellen. Er werd gezocht naar schutters Vernooy of Versleeuwen maar het lot besliste dat 4 seconden voor tijd de bal op linkerhoek bij gelegenheids-hoekspeler Toon Habraken kwam en die smeet de bal snoeihard langs de nochtans schitterend keepende Schonkeren! Het Dommelhof ontplofte, maar Doornik zette ondertussen snel op. Diezelfde Habraken was alweer snel bij de les en drukte Doornik-speler Lachal vakkundig de tribune in! De laatste vrijworp ging tegen het dak van Dommelhof en dat ging er dan ook spontaan af! Zo groot was de opluchting bij de Sporting-boys en hun aanhang! Op zaterdag 22 april spelen we een echte finale tegen Sasja. Winst is voldoende, maar niet evident, om het ticket naar de BeNeliga af te dwingen. Merci Sporting! Merci Polfliet! Enkel Tom Boonen (of Van Avermaet misschien ?) kan hem vandaag nog overtreffen!

Powered by Blog Grabber