Sporting Nelo wint en gaat (eindelijk) de BeNe-liga in!

Sporting heeft opnieuw via “vechthandbal” Sasja achter zich weten te houden: 24-23 na 60 minuten! Neerpelt krijgt daardoor waar het meer dan recht op heeft: internationale wedstrijden op het allerhoogste…Sporting Nelo wint en gaat (eindelijk) de BeNe-liga in!

28-04-2017 15:09 – Ingezonden door Sven Spooren – Handbal Sporting Nelo

Sporting heeft opnieuw via “vechthandbal” Sasja achter zich weten te houden: 24-23 na 60 minuten! Neerpelt krijgt daardoor waar het meer dan recht op heeft: internationale wedstrijden op het allerhoogste niveau! Het liep nochtans niet van een leien dakje. Heel de wedstrijd stonden de ploegen op slechts 1 doelpuntje van elkaar. Behalve na 45 minuten toen Sporting plots 4 doelpunten uitliep: 20-16 na 48 minuten, oa dankzij een frisse Habraken in het centrum. Sasja beet echter van zich af en zelfs in ondertal scoorde het en snel werd het terug 20-19. Wat volgde was opnieuw Hitchcock… Geen mooi handbal maar vechten tot de laatste snik! Het karakter dat deze ploeg getoond heeft is werkelijk ongelooflijk. Toegegeven, we hebben (hadden) de beste doelman van Belgie en dat scheelt een slok op de (achteraf rijkelijk gevloeide) borrel. Maar ook de andere jongens toonden dat het hen menens was! Daan Versleeuwen werd topscoorder en ook achteraf was hij een groot kampioen op de afterparty! Ook dik compliment aan coach Rietbroek! Hij slaagde erin om met een beperkte kern en in een beperkte periode de messen zo te slijpen dat ze vlijmscherp waren en klaar voor de oorlog! Dat het dan nog lukt is fantastisch voor heel de (hardwerkende) club maar zeker ook voor Gabrie !  Om dit nog te komen doen maakt hem onvergetelijk in Neerpelt! Merci Gabrie en proficiat aan alle spelers ! Merci Youri !

Nelo: Y Denert, D Denert, Polfliet, Vansloot (3), J Vandebeeck, L Vandebeeck (2), Habraken (2), versleeuwen (7), Somogyi (2), vanvlierden, Tasevski (2), Vernooy (6/4), Lukkesen, Winters.

Sasja: Theyssens, Mestdagh, Jacobs, De Roeck, Bertels (9/2), Kostic (2), Meulders, Colman (2), Roelants (1), Lamberigts (1), Bisschop (1), Rola (3/1), Gijs (3), Soetaert (1).

SR’s: Cappa en Schreder

Powered by Blog Grabber