Stadsderby: KFC Hamont 99 verslaat Achel vv

De uitmatch in Achel op 10 december werd erg druk bijgewoond en eindigde in een 1-1 gelijkspel. Voor de terugmatch afgelopen zondag lag de opkomst lager. Er stond voor Hamont niet zo veel op het spel….Stadsderby: KFC Hamont 99 verslaat Achel vv

24-04-2017 09:29 – Ingezonden door Koen Tijskens – Foto’s www.kfchamont99.be

De uitmatch in Achel op 10 december werd erg druk bijgewoond, en KFC Hamont 99 griste daar een punt mee na een 1-1 gelijkspel. Voor de terugmatch ligt de opkomst toch wel lager, er staat ook niet zo heel veel op het spel al maakt Achel nog kans op de eindronde.

Bij KFC wordt -voorafgaand aan de aftrap- Thomas Maes gehuldigd: hij hangt de voetbalschoenen aan de haak. Bedankt voor de mooie jaren, Thomas! Het bestuur van de thuisclub nodigt bij de laatste thuismatch gewoontegetrouw de sponsors uit voor een brunch. Deze gasten zien dat de wedstrijd voor de thuisploeg nauwelijks beter kan beginnen. Na ongeveer 30 seconden spelen lobt Joren Vrijsen de bal fraai over de uitgelopen doelman Maarten Brecko en het staat 1-0. De bezoekers reageren via Jonas Van Der Wiel (bal naast doel), maar ook Hamont dreigt via Brecht Geelen en Mathijs Kusters. Dit gebeurt allemaal in de eerste 10 minuten van de match, die daarna aan snelheid verliest. Pas op het halfuur is er weer doelgevaar; Marnick Emmers weert een knal van Bernard Hofstede. Stijn Nullens (KFC) en nogmaals Hofstede (VV) zijn nog dicht bij succes maar we gaan rusten met het kleinste verschil. Na de koffie heeft Achel veldoverwicht maar al snel staat het 2-0; Ferren Peeters kopt een corner lekker in doel. Lang kan de thuisploeg niet genieten want Jonas Van Der Wiel kopt al duikend fraai de 2-1 in doel, met nog een halfuur te spelen. Bijna scoort hij ook de gelijkmaker, maar gelukkig voor Hamont gaat de bal via de paal over de achterlijn. Beide ploegen blijven er voor gaan. Er is veel inzet en duels waardoor het aantal gele kaarten stijgt maar helaas ook het aantal doelkansen daalt. Zo eindigt deze derby op 2-1. Hamont sluit met 2 overwinningen het seizoen 2016-2017 in schoonheid af. De eerste twee periodes waren behoorlijk, na Nieuwjaar zat er de klad wat in maar een 7e plek is al bij al niet slecht. Bovendien mag KFC Hamont 99 zich dit seizoen met een 4 op 6 de “Ploeg van t stad” noemen, zelfs al eindigt Achel in de rangschikking een plaatsje en een puntje hoger. In afwachting van de zomervakantie zijn er nog de Initiatiedag (19 mei) en de Euro-Cup (26-27 mei), waarna de riem er af gaat tot aan het zomerkamp voor de jeugdspelers (31 juli t.e.m. 4 augustus).

Foto www.kfchamont99.be

Powered by Blog Grabber