Stedelijke bouwkavels te koop

Hamont-Achel start in juni met de verkoop van de stedelijke bouwkavels aan de Berkenstraat, de Rangeerweg en de Kolleberg. De stad hanteert daarbij het nieuwe toewijzingsreglement, dat niet enkel de algemene…Stedelijke bouwkavels te koop

30-05-2017 11:22 – Ingezonden door Redactie

Hamont-Achel start in juni met de verkoop van de stedelijke bouwkavels aan de Berkenstraat, de Rangeerweg en de Kolleberg. De stad hanteert daarbij het nieuwe toewijzingsreglement, dat niet enkel de algemene toelatingsvoorwaarden versoepelt, maar ook een weloverwogen puntensysteem hanteert. Opmerkelijk is bovendien dat wie een bouwkavel koopt kans maakt om deze via een ballonvaart te ontdekken vanuit de lucht!
 
“Het nieuwe reglement zorgt ervoor dat alle meerderjarige, natuurlijke personen zich kandidaat kunnen stellen voor een stedelijke bouwkavel”, zegt schepen van wonen en huisvesting Ilse Jaspers. “Het puntensysteem zelf laat dan weer toe dat de meest prioritaire doelgroepen hier als eerste aanspraak op kunnen maken. Het principe daarbij is eenvoudig: hoe meer punten men scoort op bepaalde criteria, hoe hoger men in de ranglijst komt en hoe eerder men aan de beurt komt om een stedelijke bouwkavel te kopen.”
 
Per projectoproep kan men zich inschrijven en wordt een ranglijst opgemaakt. Personen die geïnteresseerd zijn in de 23 bouwkavels die de stad nu ter beschikking stelt kunnen hun oor alvast te luister leggen tijdens de infoavond op 8 juni om 19.00 uur in het stadhuis. Inschrijven hiervoor kan via www.hamont-achel.be/infoavondbouwkavels. Het puntensysteem en de verkoopsvoorwaarden kunnen nu reeds nagelezen worden via www.hamont-achel.be/bouwkavels.
 
“Het kandidaat stellen voor de aankoop van deze kavels kan van 1 juni tot en met 30 juni, via een inschrijvingsformulier dat je op de website van de stad terugvindt”, zegt schepen Jaspers. “Wie effectief koopt krijgt er mogelijk een leuke cadeau bij. We verloten immers een heuse ballonvaart tussen de verschillende kopers!”  

Powered by Blog Grabber