Stelselmatige uitbouw ‘stationsomgeving’ Neerpelt biedt veel werkgelegenheid

Volgens een ruwe schatting zal er in de nabije toekomst op het nieuwe bedrijventerrein in de nabijheid van het station van Neerpelt werkgelegenheid komen voor zo’n 500 mensen. In de Spoorwegstraat is men…Stelselmatige uitbouw ‘stationsomgeving’ Neerpelt biedt veel werkgelegenheid

01-05-2017 09:33 – Ingezonden door Redactie

Volgens een ruwe schatting zal er in de nabije toekomst op het nieuwe bedrijventerrein in de nabijheid van het station van Neerpelt werkgelegenheid komen voor zo’n 500 mensen.
In de Spoorwegstraat is men gestart met de aanleg van een nieuw bedrijventerrein dat veel kansen biedt voor kantoorachtige bedrijven en publieke dienstverleners.  Voorheen was hier het textielbedrijf Belfa gevestigd wat in een later stadium nog even omgevormd is tot dancing “Skiffel”. Nog wat jaartjes later zijn de gebouwen afgebroken en kon de gemeente en de NMBS deze ruimte benutten als parking voor treinreizigers. Solid Group uit Overpelt  is de nieuwe eigenaar van deze grond.  Dit bedrijf is ontstaan uit de bouwgroep SBO (Solid Building-het vroegere Staalbouw Overpelt). Zij realiseren concrete bouwprojecten voor industriële klanten. Inmiddels is er al gestart met de ontwikkeling van het terrein en de bouw van het eerste bedrijf. Dit wordt de nieuwe vestiging van de reeds in Neerpelt gevestigde firma Bechtle. Dit bedrijf dat eerst in Achel gevestigd was en in 2011 verhuisde naar de Heerstraat (naast Lidl) telt op dit ogenblik 46 personeelsleden. Het is een bijzonder dynamisch en snelgroeiend bedrijf dat op korte termijn in het nieuwe pand een tewerkstelling voorziet van 80 medewerkers. Bechtle is in heel Europa actief als toonaangevende IT-leverancier voor zakelijke klanten en de publieke sector. Het nieuwe bedrijfsgebouw en de inplanting ervan is zo opgezet dat verdere groei op deze locatie mogelijk is. Voor de huidige werknemers die voornamelijk uit de regio afkomstig zijn biedt dit nieuwe gebouw een gemakkelijk bereikbare en aangename werkplek in de nabijheid van hun woonplaats. Ruth Wachelder, General Manager: “Het aan boord houden van onze gemotiveerde en goed opgeleide medewerkers is belangrijk voor de groei en ontwikkeling van ons bedrijf. Dit project draagt daar zeker toe bij”. Volgens schepen van ruimtelijke ordening Leen Gielen is dit een belangrijk nieuw onderdeel in de totale herontwikkeling van de stationsomgeving met nieuwe ontwikkelingen op het gebied van wonen, onderwijs en diensten. Er staan onder meer twee nieuwe wooncomplexen in de steigers, samen goed voor zo’n 40 appartementen. De stationsparking biedt nu ruimte voor 223 auto’s en 126 fietsen. Er zijn nieuwe perrons aangelegd en een onderdoorgang vanuit de parkings naar het stationsgebouw en de perrons. Een deel van het voormalige ziekenhuis werd door de gemeente aangekocht om diverse diensten te huisvesten. Ook de onderwijscampus Sint-Maria zat niet stil met de renovatie van het hoofdgebouw en de vernieuwbouw van blok D van het vroegere ziekenhuis. Volgens Burgemeester Raf Drieskens geeft dit bouwproject extra aantrekkingskracht, verhoogt hierdoor het potentieel en biedt het mede door de bereikbaarheid via het openbaar vervoer nieuwe impulsen voor de toekomst. Onder normale omstandigheden zal Bechtle hier begin 2018  kunnen starten.

Powered by Blog Grabber