sv Budel en HEBES spelen gelijk

sv Budel heeft in de laatste thuiswedstrijd van het seizoen 2016/2017 geen overwinning geboekt tegen het laag geklasseerde VV HEBES. De fusieclub uit Beegden moet daardoor definitief de nacompetitie in…sv Budel en HEBES spelen gelijk

12-05-2017 11:25 – Ingezonden door Redactie

sv Budel heeft in de laatste thuiswedstrijd van het seizoen 2016/2017 geen overwinning geboekt tegen het laag geklasseerde VV HEBES. De fusieclub uit Beegden moet daardoor definitief de nacompetitie in om lijfsbehoud veilig te stellen, terwijl sv Budel zakt naar een 8e plaats op de ranglijst. Dat VV HEBES nog veel had om voor te spelen was al snel duidelijk, want na 17 minuten keek sv Budel tegen een 0-2 achterstand aan. Nog voor rust was de schade hersteld: 2-2. Na rust werd er niet meer gescoord, mede dankzij enkele uitstekende reddingen van doelman Don Driessen.

De lijst met afwezige spelers blijft onverminderd lang voor trainer William Hoeymans. Dus moest de hoofdtrainer van sv Budel opnieuw terugvallen op spelers van sv Budel 2 en sv Budel JO19-1. De thuiswedstrijd van deze middag was tevens de laatste op het eigen sportpark van dit seizoen en dat betekent dat de seizoensafsluiting tijdens de wedstrijd in volle gang is.

Het leek erop dat de spelers al met hun gedachten in de kantine waren, want sv Budel begon zwak aan de wedstrijd. VV HEBES, dat bij een overwinning nog een kleine kans had om uit de nacompetitie te blijven, greep deze kans met twee handen beet. Dat sv Budel weinig meer had om voor te spelen bleek dan ook al snel. Nadat HEBES in de 12e en 17e minuut wist te scoren, schoot sv Budel wakker. Na een half uur spelen wist middenvelder Rik Bogers op aangeven van Stan van Leeuwen de 1-2 te maken. Vlak voor rust wist Stan van Leeuwen vanuit een vrije trap de 2-2 achter doelman Dick de Kwaadsteniet te schieten.

In de tweede helft viel het niveau weer iets naar beneden. sv Budel had veel balbezit en wist enkele aanvallen op te zetten, maar vooral de overtuiging in de afronding werd gemist. Aan de andere kant bleven ook de gasten gevaarlijk. sv Budel-goalie Don Driessen moest tot tweemaal toe optreden, terwijl een deel van de HEBES-aanhang al aan een treffer dacht. Toch werd er in de tweede helft niet meer gescoord en zo bleef het uiteindelijk 2-2.

sv Budel zakt door dit gelijkspel naar een 8e plaats op de ranglijst en HEBES is veroordeeld tot het spelen van nacompetitie om niet naar de 4e klasse te degraderen. Volgende week speelt sv Budel de laatste wedstrijd van het seizoen bij FC Geleen Zuid. Ook dit team staat momenteel op de 11e plaats, maar heeft bij een overwinning tegen sv Budel nog kans om de veilige 10e plaats te bereiken. Aan sv Budel om de sportieve plicht te vervullen en het seizoen positief af te sluiten. De wedstrijd begint om 14.30 uur.

Powered by Blog Grabber