sv Budel niet voorbij Spaubeek

sv Budel heeft aan de thuiswedstrijd tegen Spaubeek slechts een punt overgehouden. In een matige wedstrijd op het eigen sportpark werd het uiteindelijk 1-1. Koen Bogers bracht sv Budel op aangeven van…sv Budel niet voorbij Spaubeek

28-04-2017 15:11 – Ingezonden door Redactie

sv Budel heeft aan de thuiswedstrijd tegen Spaubeek slechts een punt overgehouden. In een matige wedstrijd op het eigen sportpark werd het uiteindelijk 1-1. Koen Bogers bracht sv Budel op aangeven van Koen Vos op voorsprong, maar een aantal minuten later wist Spaubeek uit een vrije trap 1-1 te maken. In de tweede helft had sv Budel het recht op een strafschop, maar tot verbazing van alle 22 spelers op het veld gaf scheidsrechter Philipsen een vrije trap vanwege een schwalbe. Voor sv Budel lijkt het seizoen er daarom op te zitten, met nog drie wedstrijden op het programma.

De personele problemen voor trainer William Hoeymans nemen met de week toe. Vooral achterin was de spoeling redelijk dun geworden. Bas van Dooren en Daan Kooken keken toe vanaf de tribune, terwijl Jeroen Bogers met een lichte blessure op de bank begon. Stan van Leeuwen was geschorst en Jasper Beerten en Tim Bombeeck doen de rest van het seizoen niet meer mee. In de warming-up viel ook centrale verdediger Roy Claassen geblesseerd uit en werd vervangen door Tom Kooken. Op de bank zaten Philip van Kemenade samen met Luc Nouwen en Luc Beerten van de JO19-1.

sv Budel begon goed aan de wedstrijd en wist al snel in de wedstrijd op voorsprong te komen. In de 16e minuut wist Koen Vos een prima pass te geven op Koen Bogers en de spits van sv Budel wist koelbloedig af te ronden in de lange hoek: 1-0. Niet veel later kreeg Spaubeek een vrije trap op de rand van het strafschopgebied. Terwijl scheidsrechter Philipsen de muur nog op afstand aan het zetten was en Don Driessen de muur nog op zijn plek aan het zetten was, schoot Spaubeek de bal in de lange hoek via de binnenkant van de paal binnen. Scheidsrechter Philipsen greep niet in en keurde het doelpunt goed: 1-1. Na een half uur kreeg sv Budel de volgende domper te verwerken: Verdediger Joey van Cranenbroek viel geblesseerd uit en werd vervangen door Luc Beerten.

In de tweede helft werd Philip van Kemenade ingebracht voor Niels van Cranenbroek om nog wat extra stootkracht te genereren. Koen Bogers leek een strafschop te krijgen toen hij neergetrapt werd binnen het zestienmetergebied. Helaas hoorde scheidsrechter Philipsen de tik op de voet niet en zag hij ook niet goed wat er aan de hand was, want hij gaf een vrije trap voor Spaubeek vanwege een schwalbe. Opluchting bij de Limburgers, frustraties bij sv Budel. Trainer Hoeymans riep zijn mannen echter meteen op om dit besluit te accepteren en verder op zoek te gaan naar de winnende treffer. Deze kwam er niet meer en dankzij enkele goede reddingen van Don Driessen wist ook Spaubeek niet meer te scoren.

Met nog drie wedstrijden te gaan staat sv Budel met 36 punten op een zesde plaats. Het gat met MMC Weert, de nummer drie op de ranglijst, is inmiddels gegroeid tot zes punten. sv Budel speelt nog drie wedstrijden en kan op papier nog meedoen voor een plek in de nacompetitie, maar in de praktijk zal dit lastig worden. Doordat er weinig druk meer op de groep staat, kan het mogelijk zijn om negen punten te halen in de laatste wedstrijden. Allereerst speelt sv Budel volgende week bij concurrent DVO in Sittard. De wedstrijd begint om 14.30 uur.

Powered by Blog Grabber