sv Budel sluit seizoen af met gelijkspel

sv Budel heeft het seizoen afgesloten met een gelijkspel bij FC Geleen Zuid. Voor sv Budel stond er voor de derde week op rij niets op het spel, maar FC Geleen Zuid had nog alles om voor te spelen. sv…sv Budel sluit seizoen af met gelijkspel

19-05-2017 10:17 – Ingezonden door Redactie

sv Budel heeft het seizoen afgesloten met een gelijkspel bij FC Geleen Zuid. Voor sv Budel stond er voor de derde week op rij niets op het spel, maar FC Geleen Zuid had nog alles om voor te spelen. sv Budel was de bovenliggende partij, kreeg de meeste kansen, maar kwam in de 78e minuut toch op achterstand. Niet veel later werd dit ongedaan gemaakt door een treffer van Rik Bogers. Daarna kregen Rik Bogers als Koen Vos een publiekswissel, omdat beide middenvelders tijdelijk afscheid nemen van de selectie van sv Budel. De wedstrijd bleef uiteindelijk 1-1, waardoor FC Geleen Zuid ook volgend jaar in de 3e klasse actief is. sv Budel stijgt naar een keurige 7e plaats.

Trainer William Hoeymans nam 15 spelers mee naar Geleen voor de laatste wedstrijd van het seizoen. In de warming-up bleek doelman Don Driessen niet wedstrijdfit en dus mocht Jari Kremers, doelman van JO19-1, starten in de basiself. Assistent-scheidsrechter Dennis Maas werd daarom toegevoegd aan de wedstrijdselectie als reservedoelman. Verder nam Hoeymans jeugdspelers Jelle Martens en Stef van der Kruijs mee en ze zaten samen met Thomas Beerten op de reservebank.

Ook voor de laatste wedstrijd van het seizoen waren er veel supporters met het team meegereisd naar het verre Limburg. sv Budel was de bovenliggende partij, maar net als in de thuiswedstrijd halverwege december bleek FC Geleen Zuid een lastig te bespelen tegenstander. FC Geleen Zuid moest minimaal een punt pakken en bij een nederlaag van RKVB in Oirsbeek had het team uit Geleen zich alsnog veilig gespeeld. Het lag echter aan de scherpte van sv Budel dat de voorsprong niet op het scorebord verscheen. In de 78e minuut wist FC Geleen Zuid alsnog de bal achter de debuterende doelman Jari Kremers te schieten en kwam de thuisploeg op voorsprong, maar lang kon er niet genoten worden van deze voorsprong. Op aangeven van Stan van Leeuwen wist Rik Bogers twee minuten na de openingstreffer de achterstand weer ongedaan te maken. sv Budel ging nog op zoek naar een tweede treffer, maar wist deze uiteindelijk niet te maken.

Trainer William Hoeymans maakte gebruik van de situatie om twee spelers van sv Budel een publiekswissel te gunnen. Allereerst werd Rik Bogers naar de kant gehaald. De 23-jarige middenvelder vertrekt naar Taiwan voor een buitenlandse stage en mist de eerste seizoenshelft van het seizoen 2017-2018. De volgende applauswissel was er voor Koen Vos. Ondanks dat de 19-jarige spelmaker het niet prettig vindt om gewisseld te worden werd hij naar de kant gehaald. Vos speelde twee seizoenen lang elke wedstrijd in sv Budel 1 en was ook dit seizoen de speler met de meeste minuten op het veld, maar hij vertrekt volgend jaar naar Amerika om daar zijn studie te vervolgen en om te gaan voetballen in een college-team. Hij zal dus het hele seizoen 2017-2018 niet inzetbaar zijn.  

De rentree in de 3e klasse komt zo ten einde en sv Budel is op een keurige 7e plaats geëindigd zonder dit seizoen in de problemen te zijn gekomen. De spelers mogen nu genieten van een welverdiende zomerstop en zullen in augustus terug op het veld verschijnen. Begin juli zullen we te horen krijgen wat de competitie-indeling voor sv Budel 1 is en of we opnieuw het Limburgse in moeten of dat we teruggaan naar de Kempen. Voor sv Budel 2 start dan het avontuur in de reserve-hoofdklasse. Namens de selectie willen we alle supporters bedanken voor hun steun in het afgelopen seizoen en we zien elkaar graag terug in het seizoen 2017-2018.

Powered by Blog Grabber