sv Herkol naar eerste provinciale

Zondag 9 april 2017 zal in de analen van voetbalclub SV Herkol een heel belangrijke plaats blijven innemen, want op die dag dwong de voetbalclub van de Neerpelter gehuchten Herent en Kolis voor het eerst…sv Herkol naar eerste provinciale

15-04-2017 11:11 – Ingezonden door Hubert Swinnen

Zondag 9 april 2017 zal in de analen van voetbalclub SV Herkol een heel belangrijke plaats blijven innemen, want op die dag dwong de voetbalclub van de Neerpelter gehuchten Herent en Kolis voor het eerst de promotie af naar eerste provinciale. Op eigen terrein werd met overtuigende 7-2 cijfers gewonnen van SK Meeuwen, maar de rechtstreekse concurrent voor de titel WS Koersel kwam op het veld van hun buren Turkse FC niet verder dan een doelpuntenloos gelijkspel. De champagne kon worden ontkurkt en het feest kon beginnen.  De clash op de laatste speeldag in Koersel wordt nu enkel een galamatch.

Vanaf de eerste speeldag stonden de mannen van trainer Eric Van Kessel aan de leiding en die plaats werd niet meer afgestaan. Begin januari was de voorsprong zelfs uitgegroeid tot 8 punten, maar de druk werd groot en de voorsprong slonk tot 1 punt voor het begin van de voorlaatste wedstrijd tegen Meeuwen. Herkol begon dus zeer sterk aan de competitie en na de eerste  10 wedstrijden haalde men de eerste periodetitel binnen met 27 op 30. Een terugval kwam er na nieuwjaar, met vooral punten verlies tegen de staartploegen. Gelukkig lieten de eerste achtervolgers Koersel en Halen ook geregeld een steekje vallen zodat de schade beperkt bleef. Tegen de beste teams uit de reeks won Herkol wel vlot, behalve de memorabele  wedstrijd tegen Koersel die men op eigen veld met liefst 1-9 verloor. De zwaarste nederlaag uit de clubgeschiedenis ! Maar eind goed al goed !

Na 47 jaar stijgt SV Herkol voor het eerst naar de hoogste Limburgse amateurreeks, wat wel heel knap is voor een gehucht van ongeveer 1500 inwoners. In zes jaar tijd steeg Herkol van vierde naar eerste provinciale. De club is er organisatorisch klaar voor, maar het wordt een grote sportieve uitdaging met vooral verre verplaatsingen. Eric Van Kessel blijft ook volgend seizoen hooftrainer en hij zal worden bijgestaan door Stefan Driessen (T2) en keeperstrainer Hans Van de Weideven. Verzorger-kinésist Frank Snoeks  viert zijn 25ste jaar bij Herkol op gepaste wijze met een bijzondere kampioenstitel.

Op sportief vlak zijn de nodige transfers gedaan om de uitdaging aan te gaan.
Christof Van Beuren komt van Melo Zonhoven, Bert Craeghs en Jorg Schildermans van SK Bree, Jasper Daniels en Gillian Swinnen (Sp. Grote Heide), Martijn Leekens en Hans  Van de Weideven (Standaard Elen), Wietse Baerts (GS Beek), Pieter Geuns (Sp. Wijchmaal), Joppe Pellens, Filip Karafiloski, Michiel Geerinckx, Alex Schuurmans, Kees Appels en Davy Leynen (EsP. Pelt)

Topschutter Davy Belmans (27 goals) verhuist samen met Nick Van Driessen naar Gr. Heide. Michiel Jannis (Exc. Hamont) en Raoul Lemmens (Racing Reppel) verlaten ook Herkol.

Powered by Blog Grabber