Tentoonstelling Paul Van Gysegem en Osama Abdulrasol

De expositie van sculpturen, schilderijen en tekeningen van Paul Van Gysegem en Osama Abdulrasol in het kader van 10 jaar JazzCase is nog tot en met 4 juni 2017 te zien in Dommelhof te NeerpeltTentoonstelling Paul Van Gysegem en Osama Abdulrasol

02-05-2017 08:50 – Ingezonden door Redactie – Cees van de Ven

De expositie van sculpturen, schilderijen en tekeningen van Paul Van Gysegem en Osama Abdulrasol in het kader van 10 jaar JazzCase is nog tot en met 4 juni 2017 te zien in Dommelhof te Neerpelt

Paul Van Gysegem
De vormentaal die ik hanteer, staat dicht bij de geest en structuur – de manier van denken – van de muziek die ik speel. Niets is mooi volgens de in gebruik zijnde tijdsgebonden normen van de esthetica. Mijn bouwstenen zijn spanning, tegenstellingen, vraag en antwoord, een dialoog tussen kwetsbaarheid, hardheid en tederheid…. Er ontstaat een contrapuntische opbouw of een gesyncopeerde kreet. Er is spanning, gevoel, kracht nodig, en schijnbare tegenstellingen die mekaar steunen, maar vooral, en dit is het meest belangrijke, een moeilijk te omschrijven ‘geladenheid’. Het gaat over een andere, universele taal die moeilijk kan samengaan met een overvloed van woorden. Het is duidelijk dat doorheen het ganse proces, in het opbouwen van een sculptuur bijvoorbeeld, het vinden van deze taal en ‘geladenheid’ voor mijzelf het enige is dat telt. Anders heeft het beeld geen betekenis en helpen tekst en uitleg geen zier.

Osama Abdulrasol
De artistieke ziel van muzikant, componist en beeldend kunstenaar Osama Abdulrasol is moeilijk te vatten in een paar woorden. Zijn oorsprong is Irakees, zijn paspoort Belgisch, maar hij is vooral kosmopolitisch. Zijn achtergrond en muzikale carrière brachten hem zowat overal in de wereld, en maken deel uit van de inspiratie voor zijn beeldend werk.

Vele invloeden en achtergronden komen samen en vormen een artistieke expressie die iedereen kan begrijpen. Nergens is dit duidelijker dan in zijn beeldend werk. Osama maakt gebruik van verschillende technieken om de beelden in zijn hoofd te verwerkelijken. Soms maakt hij gebruik van digitale methoden, versterkt door het gebruik van verschillende materialen, structuren en Soemerische patronen. Op andere momenten gebruikt hij zijn vaardigheid in houtsneden om zijn ideeën te vertalen.

Fotovermelding: Cees van de Ven

Meer info: www.jazzcase.be

Powered by Blog Grabber