Thema-avond: MS en Massage

Op 10 mei  2017  was Liesbeth van Moorsel, masseuse gevestigd in Budel, te gast als spreekster op onze halfjaarlijkse MS-bijeenkomst in zaal Bellevue. Zij was graag bereid om de aanwezigen te informeren…Thema-avond: MS en Massage

22-05-2017 08:38 – Ingezonden door Jan van Moorsel

Op 10 mei  2017  was Liesbeth van Moorsel, masseuse gevestigd in Budel, te gast als spreekster op onze halfjaarlijkse MS-bijeenkomst in zaal Bellevue. Zij was graag bereid om de aanwezigen te informeren over het belang van massage als onderdeel van de verzorging van het menselijk lichaam. Liesbeth geeft ontspanningsmassages en klachtgerichte massages waarbij ze o.a. gebruik maakt van Thaise technieken en warme kruidenstempels. Bij ’n volledige lichaamsmassage worden rug, schouders, nek/hals, achterkant en voorkant benen, armen, decolleté, hoofd en tenslotte de voeten behandeld. Massage is ’n geschenk voor je lichaam vanwege ’n betere doorbloeding en het stimuleert de afvoer van oedeem en afvalstoffen. Massage kan spasmen en spierkrampen verminderen en is dus ook zeer geschikt voor MS-ers. De warme kruidenstempels werken tevens verlichtend bij stress, vermoeidheid en slaapproblemen. Bovendien hebben ze ’n reinigend effect op de organen en brengen ze verlichting bij spierpijn, allerlei vormen van reuma, fibromyalgie, jicht, spit en spierdystrofie. Ook de opwarming van de kruidenstempels werd terplekke gedemonstreerd alsmede de massagedemonstratie op vrijwilliger Diel Feijen. Het werd ’n gezellige en leerzame avond. Liesbeth gaf ’n goede, heldere presentatie met gelegenheid tot het stellen van veel vragen. Alle toehoorders staken na afloop hun waardering voor het gepresenteerde niet onder stoelen of banken en er werden zelfs al vervolgafspraken gemaakt. De massagewebsite van Liesbeth is te checken via: www.liesbethmassagepraktijk.nl en via haar Facebook account. Na afloop werd de spreekster bedankt voor haar inzet en mocht onze nestor Harrie Hegge haar nog een mooi boeketje bloemen overhandigen.

Foto + verslag: Jan van Moorsel

Powered by Blog Grabber