Toom Crash Monument 1944

Op 28 mei 2017 wordt er een uniek monument onthuld in Budel. Het monument dat geplaatst wordt aan de Toom te Budel heeft een bijzondere betekenis: enerzijds is dit monument ter nagedachtenis aan de 4 omgekomen…Toom Crash Monument 1944

01-05-2017 09:37 – Ingezonden door Redactie – Foto Leike Jaeken

Op 28 mei 2017 wordt er een uniek monument onthuld in Budel. Het monument dat geplaatst wordt aan de Toom te Budel heeft een bijzondere betekenis: enerzijds is dit monument ter nagedachtenis aan de 4 omgekomen bemanningsleden, van een Engelse bommenwerper, die op deze plaats op 28 mei 1944 neerstortte. Anderzijds moet het monument, zo op de grens van Nederland en België, een blijvende herinnering zijn dat: vrede en vrijheid, zoals we dat nu kennen, begrippen zijn die niet vanzelfsprekend zijn.
Momenteel wordt al gewerkt aan het monument. Leike Jaeken maakte deze foto.

Powered by Blog Grabber