Trainer Jan Slenders vertrekt naar Achel, maar blijft trouw aan Ledûb   

Na vijf succesvolle trainersjaren bij Ledûb Volleybal dames 1 heeft trainer Jan Slenders  besloten dat het tijd is voor iets nieuws. De keuze is gevallen op Achel, waarbij Jan een nieuw avontuur aangaat…Trainer Jan Slenders vertrekt naar Achel, maar blijft trouw aan Ledûb   

12-05-2017 11:05 – Ingezonden door Bert Slenders – Foto DeMeus

Na vijf succesvolle trainersjaren bij Ledûb Volleybal dames 1 heeft trainer Jan Slenders  besloten dat het tijd is voor iets nieuws. De keuze is gevallen op Achel, waarbij Jan een nieuw avontuur aangaat met een damesteam waar hij potentie in ziet. En omdat Achel en Budel zo dichtbij elkaar liggen blijft Jan gewoon trouw aan zijn geliefde club Ledûb.  

Waarom besloot je weg te gaan bij dames 1?
Jan: “In december stelde ik mezelf de vraag: wat ga ik volgend jaar doen als trainer?  Toen dacht ik eigenlijk al: als we dit jaar met dames 1 het seizoen mooi afsluiten, dan hebben we voor Ledûb een historische prestatie bereikt. Nog niet eerder promoveerde een Ledûb damesteam naar de eerste divisie en wist zich het seizoen daarop te handhaven. De uiteindelijke  vierde plek als eindnotering is helemaal een knappe prestatie. Daarom vond ik het een goed moment om het stokje aan iemand anders te geven. Ik kan nu een mooi team achterlaten waar anderen op voort kunnen bouwen. Ik vind het ook verfrissend om met een nieuw team aan de slag te gaan met nieuwe mensen.”
Hoe verliep de zoektocht naar een andere club?
Jan: “Ik gaf bij een aantal mensen aan dat ik nadacht om te stoppen, en als ze ergens geluiden hoorden van een club die een trainer zocht, dan konden ze me bellen. Ik vroeg dit ook aan Jan Meertens, trainer van het eerste herenteam bij Achel (niveau eredivisie in Nederland), omdat hij een groot netwerk heeft. Hij dacht zelf meteen aan Achel en heeft me daar aanbevolen. Toen werd het vrij snel heel concreet. De vereniging kwam heel overtuigend over omdat ze mij heel graag wilden hebben. Toen zijn er nog wel wat belletjes gepleegd voor andere clubs, maar de overtuiging van Achel, dat het lekker in de buurt ligt en dat het een vereniging is waar veel winst te behalen valt, gaven mij de doorslag.
Wat voor team ga je trainen bij Achel?
Jan: “Het is een damesteam waarvan de selectie nog niet helemaal vaststaat, met wat ervaren speelsters en zeker ook wat jongere meiden met echt wat potentie. Dus het is een team wat kan groeien en beter kan worden ieder jaar. De volleybal niveaus in België ken ik nog niet zo goed, maar het team speelt nu eerste provinciale en kan naar de tweede divisie gaan.  Het is te vergelijken met dames 2 van Budel en dus een wat lager niveau dan dames 1. Maar dat maakt niet uit, want ik vind het leuk als ik een team kan laten groeien. Als eerste wil ik de speelsters individueel beter maken, want als iedere volleyballer individueel groeit, dan wordt ook het team beter. Ongeacht of je samen traint of niet. Op het gebied van specifieke krachttraining is het bij Achel al goed geregeld, maar zeker op volleybaltechnisch gebied wil ik de speelsters en team laten groeien.”
Waarom wil je ook nog actief blijven bij Ledub als trainer, en in welke mate?
Jan: “Ik wil graag bij Budel blijven, want daar zit mijn sociale leven. Doordat Achel zo dichtbij is, kan ik dat ook goed combineren. Twee keer per week ben ik in de Zuiderpoort, één keer train ik heren 1 en en ik train de jeugd. Bij Achel train ik twee keer in de week en op zaterdag is de wedstrijddag. Dan zit ik op zo’n 12 tot 15 volleybaluren in de week, maar het is hobby dus dat maakt niet uit.
Vind je het spannend om je nieuwe avontuur als hoofdtrainer aan te gaan?
Jan: “Vooral spannend in die zin  dat ik heel benieuwd ben hoe dingen zich gaan ontwikkelen. Wat vinden ze van mij als trainer? Hoe kan ik ervoor zorgen dat ze een bepaald spel gaan spelen dat ze nog niet eerder speelden zodat ze als team naar een hoger niveau getild worden? Het is spannend hoe dat proces verloopt. Ik zie heel veel uitdaging en wil veel energie stoppen om het voor elkaar te krijgen.”   
Door Bert Slenders – Foto DeMeus

Powered by Blog Grabber