Vierde Beeldentuin op St.-Oda

Wie heden op de Breugelweg het Dienstencentrum St.-Oda voorbij rijdt, kan er niet naast kijken. Er wordt weer volop gebouwd op St.-Oda. Naast een vervangingsnieuwbouw van 90 bedden komen er 18 plaatsen…Vierde Beeldentuin op St.-Oda

30-05-2017 09:43 – Ingezonden door Redactie

Wie heden op de Breugelweg het Dienstencentrum St.-Oda voorbij rijdt, kan er niet naast kijken. Er wordt weer volop gebouwd op St.-Oda. Naast een vervangingsnieuwbouw van 90 bedden komen er 18 plaatsen bij als zorghotel. Dit laatste echter bouwt St.-Oda met eigen middelen.
 
En bouwen kost geld, veel geld. Daarom trachten we met de organisatie van onze Beeldentuin, op 3, 4 en 5 juni (Pinksterweekend) een bescheiden bijdrage te leveren.
 
Tijdens de vorige edities mochten we zeer mooie kunstwerken aan het publiek voorstellen. We hadden telkens een grote verscheidenheid van werken, stijlen en prijzen. Vorig jaar kozen we een winnaar van de jury en een publiekslieveling. We herinneren ons de lucratieve kunstveiling met Stijn Meuris als veilingmeester. De bezoekers konden wandelen op de mooie terreinen van St.-Oda en genieten van kunst.
 
Dit jaar hebben zich veel nieuwe kunstenaars aangemeld, waaronder bekende namen als Lebuïn D’Haese, Madeleine Van der Knoop, Joshua Pennings, Staf Beerten, enz..
De kunstenaars dragen 20% van de verkochte werken af aan St.-Oda. Dus een kunstwerk kopen betekent tevens St.-Oda steunen. Maar ook zonder de intentie om een kunstwerk te kopen is een bezoek aan de beeldentuin ook de moeite waard.
 
Dit jaar willen we de kunstenaars eens extra in het daglicht zetten.
Tijdens een “Nocturne” op zaterdagavond willen we de kunstenaars laten vertellen over hun werken, hun ideeën, de projecten waar ze mee bezig zijn enz.. Daarvoor zal Margriet Hermans hun uitnodigen aan haar tafel in “Margriet en haar gasten”. Het belooft een plezante en interessante avond te worden waar je meer te weten komt over de werken die verkocht worden of de kunstenaars zelf, over wat de kunstenaars drijft, over hoe hun werken gemaakt worden enz.. Margriet staat garant voor een gulle lach, maar ook voor diepgaande gesprekken. Tijdens deze avond kan het publiek genieten van een gastronomisch diner met aangepaste dranken.
 
Dus wanneer je een leuke avond wil meemaken en/of interesse hebt in kunst dan ben je die avond bij ons op de goede plaats! Inschrijven is wel verplicht. Iedereen welkom!
 
Beeldentuin tijdens Pinksterweekend
zaterdag 3, zondag 4 en maandag 5 juni 2017
13.00 uur tot 18.00 uur
Inkom 5,00 euro inclusief 1 consumptie
Nocturne met “Margriet en haar gasten” op zaterdag 3 juni om 19.00 uur
Inkom 40,00 euro per persoon. Inschrijven verplicht via secretariaat@oda.stijn.be (vóór 15 mei)
Meer info op www.beeldentuinsintoda.be of u kan ons volgen en liken op facebook

Powered by Blog Grabber