Voetbaldagen de Rebelletjes een groot succes!

De Rebelletjes waren ook dit jaar neergestreken op het sportpark van sv Budel. In de tweede week van de meivakantie hebben alle jongens en meisjes drie dagen lang genoten, ondanks dat er zo nu en dan een…Voetbaldagen de Rebelletjes een groot succes!

19-05-2017 09:49 – Ingezonden door Redactie – Foto DeMeus

De Rebelletjes waren ook dit jaar neergestreken op het sportpark van sv Budel. In de tweede week van de meivakantie hebben alle jongens en meisjes drie dagen lang genoten, ondanks dat er zo nu en dan een bui over het sportpark heen trok. Samen met hun begeleiders en de oud-profvoetballers werd er vooral veel gevoetbald, veel gelachen en ook veel geleerd.

De Rebelletjes verschillen van andere voetbaldagen in de regio. Bij de Rebelletjes wordt er, in samenwerking met enkele oud-profvoetballers, veel aandacht geschonken aan het verbeteren van de voetbalkwaliteiten van de deelnemers, zonder daarbij het plezier uit het oog te verliezen. De Rebelletjes duren drie dagen, maar deze intensieve voetbaldagen zijn ruim voldoende voor de deelnemers. Dit jaar had organisatoren Jordy Drieman en Marcel Meeuwis de hulp ingeroepen van een viertal profvoetballers en daarnaast waren er weer veel vrijwilligers op de been om de groepen te begeleiden, te voorzien van een lunchpakket en overdag te voorzien van drinken en fruit.

Op maandag waren oud-profvoetballers Sjaak Polak en Romano Denneboom aanwezig. Sjaak, bekend van zijn vrije trappen en strafschoppen, hielp de voetballers met het verbeteren van hun traptechniek, terwijl Romano met de basistechniek aan de slag ging. Tussendoor was er op alle dagen natuurlijk tijd voor een potje ‘gewoon’ voetbal, maar waren de ballen ook weer opgeblazen voor een hilarisch potje bubble voetbal. Op dinsdag was Romano Denneboom opnieuw aanwezig, maar waren ook Marcel Meeuwis en Charlie van den Ouweland erbij. Marcel zorgde voor de techniektraining en Charlie ging met de spelers ‘footgolf’ spelen. Op woensdag waren Marcel Meeuwis en Charlie van den Ouweland opnieuw aanwezig. Vanwege het mindere weer werd het beachsoccer afgelast, maar daarvoor in de plaats werd er opnieuw footgolf gespeeld. De keepers kregen in de middag een keepersclinic van doelman Maikel Aerts. Daarnaast werd er woensdagmiddag in de lunchpauze een potje Rebellenbingo gespeeld met de deelnemers. Natuurlijk zijn daarbij leuke prijzen uitgereikt.

Op woensdagmiddag waren alle ouders uitgenodigd om te komen kijken bij de laatste programma-onderdelen en om de spelers en speelsters aan te moedigen bij de penaltybokaal. Na afloop van de Rebelletjes gingen alle deelnemers naar huis met een mooie medaille, hun eigen voetbalrapport en natuurlijk mochten ze hun bal, die inmiddels was volgeschreven met handtekeningen, meenemen.

Al met al waren het weer drie geslaagde dagen en volgend jaar zijn we zeker weer terug op het sportpark van sv Budel. De voorkeur van de organisatie gaat opnieuw uit naar de tweede week van de meivakantie, maar we hopen hier na de zomervakantie definitief op terug te komen.

Powered by Blog Grabber