Vogelkijkhut ‘How ut Moi’ Het Goor

Elke wandelaar of fietser zal wel eens in of bij deze vogelkijkhut in het natuurgebied Het Goor te Soerendonk zijn geweest en daar even op het bankje gezeten hebben om naar de vele soorten van zwemvogels…Vogelkijkhut ‘How ut Moi’ Het Goor

22-05-2017 08:39 – Ingezonden door Redactie

Elke wandelaar of fietser zal wel eens in of bij deze vogelkijkhut in het natuurgebied Het Goor te Soerendonk zijn geweest en daar even op het bankje gezeten hebben om naar de vele soorten van zwemvogels te kijken.
Voor ons als ,vogelwerkgroek van IVN Cranendonck,  is dat vaak het startpunt van  diverse wandelingen in dat gebied.
De vogelkijkhut zelf is een bekende spotplaats voor de vele vogelaars en natuurliefhebbers om daar te genieten van deze watervogels die daar broeden of even rusten op de trek.
De vele diverse soorten eenden zoals de prachtige kleurrijke winter en de zomertaling die daar vaak te zien zijn maar ook de grote zilver reiger en zelfs de visarend is daar door de vogel werkgroep gesignaleerd.
Echter deze prachtig gelegen vogelkijkhut aan Het Goor was aan een grote opknapbeurt toe en door Staatsbosbeheer is aan IVN Cranendonck gevraagd om deze vogel spotplaats een facelift te geven.
De leden van de vogelwerkgroep hebben deze klus op zich genomen en de vogelkijkhut met de daarbij behorende picknick plaats geheel geschuurd en opnieuw in de verf gezet. Nieuwe bank gemaakt waar de spotters met hun statieven kunnen zitten en vanaf hier vrij zicht hebben op het ven en de overkant waar talrijke blauwe reigers elk jaar weer nestelen.
Ook het dak gedeeltelijk gerenoveerd en tijdens deze werkzaamheden aan het dak kwamen we nog een verassing tegen n.l de watervleermuis had zich hier gehuisvest.
Het natuurgebied ,,Het Goor,,wordt beheerd door Staatsbosbeheer en sluit in het westen aan op de Groote Heide en zuidelijk de Gastelse Heide en is voor iedereen vrij toegankelijk. Echt een uniek gebied om daar te gaan wandelen en een ongekend rijk aantal vogels zijn daar te zien of te horen. De vogelwerkgroep van IVN Cranendonck nodigt jullie dan ook graag uit om hier met ons een wandeling te maken en een bezoek aan de vernieuwde vogelkijkhut ,,How ut Moi,,

Powered by Blog Grabber