vv Maarheeze door naar finale voor promotie

In een zinderend duel bij Liessel heeft vv Maarheeze een verdiende overwinning behaald. Na een 1-3 ruststand was Maarheeze uiteindelijk te sterk voor Liessel en gaat met een 2-4 overwinning door naar de…vv Maarheeze door naar finale voor promotie

29-05-2017 09:29 – Ingezonden door Redactie – Foto’s Mieke Mulder

In een zinderend duel bij Liessel heeft vv Maarheeze een verdiende overwinning behaald. Na een 1-3 ruststand was Maarheeze uiteindelijk te sterk voor Liessel en gaat met een 2-4 overwinning door naar de finale voor promotie naar de 3e klasse.

Met een 2-1 voorsprong op zak reisde Maarheeze onder tropische weersomstandigheden af naar Liessel. Het duel in Liessel kende, ondanks de hitte, echter van het begin af aan een hoog tempo. Al na 7 minuten kwam Maarheeze op voorsprong door een prima opgezette aanval. Middenvelder Davy Peeters veroverde de bal en schoot die snel door naar Robin van Vuurden die op zijn beurt Jordy van Zon in stelling bracht. Met een mooie actie bracht Jordy de bal vanaf de achterlijn voor die uiteindelijk door Remy Verhoeven werd afgewerkt: 0-1. Maarheeze had duidelijk het beste van het spel en kreeg in de 15e minuut een verdiende strafschop toegekend toen Jordy van Zon werd gevloerd binnen de 16-meter. De strak ingeschoten penalty van Rob van Wetten strandde echter jammerlijk op de lat. Maarheeze bleef ondanks deze tegenslag het spel dicteren en 2 minuten later bediende Robert vd Broek vanuit een vrije trap Jordy van Zon op maat die met een snoeiharde kopbal de 0-2 liet aantekenen. Maarheeze denderde door en nog binnen het half uur stond de 0-3 op het scorebord. Wederom vanuit een vrije trap was het ditmaal Davy Peeters die de kopsterke Jordy van Zon wist te vinden. Deze keer legde Jordy de bal prima voor op Nisandro Estanista die de keeper van Liessel voor de 3e keer liet vissen.
Op slag van rust kwam Liessel op 1-3 waaruit Liessel nog enige hoop voor de 2e helft wist te putten.

Na de rust probeerde Liessel dan ook met man en macht de 2-3 te forceren maar Maarheeze doelman Tom Geurts was diverse malen prima op zijn hoede en hield Liessel op afstand. Toen Liessel in de 80e minuut toch op 2-3 kwam leek het of Maarheeze nog aan het wankelen werd gebracht, maar “good old” Nisandro Estanista maakte aan alle illussies van Liessel een einde door in de 88e minuut, na een mooie actie, de 2-4 eindstand binnen te knallen.
Hierdoor is Liessel gedegradeerd en gaat Maarheeze door naar de finalestrijd voor promotie naar de 3e klasse.

In deze finale treft Maarheeze sv Ondo uit Asten-Heusden die in de eigen competitie op de 2e plaats achter Brevendia is geëindigd. Maarheeze zal op Pinksterzaterdag eerst uit spelen waarna op Pinkstermaandag op sportpark De Romrijten de beslissing zal vallen. De winnaar van deze twee duels promoveert naar de 3e klasse. De foto’s zijn van Mieke Mulder.

Powered by Blog Grabber