vv Maarheeze komt tekort tegen Brevendia

In de thuiswedstrijd tegen koploper Brevendia heeft vv Maarheeze een uur lang kunnen bieden. In de tweede helft liep Brevendia uit naar een 0-2 voorsprong die Maarheeze uiteindelijk door een late tegentreffer…vv Maarheeze komt tekort tegen Brevendia

01-05-2017 14:51 – Ingezonden door Redactie – Foto’s Mieke Mulder

In de thuiswedstrijd tegen koploper Brevendia heeft vv Maarheeze een uur lang redelijk partij kunnen bieden. In de tweede helft liep Brevendia uit naar een 0-2 voorsprong die Maarheeze uiteindelijk door een late tegentreffer naar een 1-2 nederlaag heeft kunnen terugbrengen.

Twee wedstrijden voor het einde van de competitie heeft vv Maarheeze koploper Brevendia op bezoek gekregen. Lange tijd was Brevendia, gedurende deze competitie, de voor Maarheeze te kloppen tegenstander in de race om het kampioenschap. Echter enkele weken geleden heeft vv Maarheeze haar “kampioens-aspiraties” door een reeks nederlagen al moeten laten varen. Hiermee was de glans voor deze ontmoeting dan ook al grotendeels verdwenen wat ook typerend was voor de eerste helft. Brevendia probeerde om vanuit een gesloten verdediging het spel te maken en gaf dan ook in de eerste helft nauwelijks iets weg. Maarheeze probeerde door inzet het zelfvertrouwen weer terug te winnen maar kon evenmin overtuigen. Vlak voor rust had Maarheeze de pech dat een mooie aanval van Jordy van Zon strandde met een strak schot op de paal.?Na rust kreeg Maarheeze al direct bij de eerste aanval van Brevendia het deksel op de neus. Balverlies in de eigen defensie werd door Brevendia spits Tim Indencleef direct afgestraft en hiermee stond na 46 minuten de 0-1 op het scorebord.
Nadat in de 62e minuut Brevendia door een fraaie actie van Joris Heuvelmans op een 0-2 voorsprong kwam had Brevendia de wedstrijd onder controle. Maarheeze had een uur lang redelijk partij kunnen bieden maar werd op koelbloedige wijze aan de kant gezet. Het was uiteindelijk aan Maarheeze-doelman Tom Geurts te danken dat, door enkele fraaie reddingen, Maarheeze een grotere nederlaag bespaard bleef.
In de 87e minuut kwam Maarheeze, door een fraaie kopbal van Jordy van Zon, nog wel terug tot 1-2, maar het was niet meer in staat om het Brevendia in de slotminuten nog benauwd te laten krijgen.
Brevendia vervolgt met deze overwinning haar race om het kampioenschap en heeft met 2 wedstrijden te gaan nog alles in eigen hand. Sv Ondo wist met 2-0 te winnen van FC Cranendonck en blijft, met slechts 2 punten achterstand, Brevendia op de hielen zitten.

Maarheeze zakt door deze volgende nederlaag verder terug in de ranglijst naar plaats 5 en moet volgende week voor haar laatste uitwedstrijd op bezoek bij GKC in Kelpen-Oler. De foto’s zijn van Mieke Mulder

Powered by Blog Grabber