VVN Praktische verkeersexamen 2017

Ook dit jaar verzorgt VVN afdeling Cranendonck het praktijk fietsexamen voor de leerlingen van de groepen 7 van de gemeente Cranendonck. Het gaat om 109 kinderen in Budel en de omliggende dorpen en 70 leerlingen in Maarheeze en Soerendonk. Dit examen zal op donderdagochtend 11 mei in Budel en woensdagochtend…VVN Praktische verkeersexamen 2017

11-05-2017 15:28 – Ingezonden door Redactie

Ook dit jaar verzorgt VVN afdeling Cranendonck het praktijk fietsexamen voor de leerlingen van de groepen 7 van de gemeente Cranendonck. Het gaat om 109 kinderen in Budel en de omliggende dorpen en 70 leerlingen in Maarheeze en Soerendonk. Dit examen zal op donderdagochtend 11 mei in Budel en woensdagochtend 17 mei in Maarheeze plaatsvinden. In het totaal zullen er 9 scholen meedoen.

De route is door vaste bordjes aangegeven waardoor de kinderen samen met een begeleider/ouder al kunnen gaan oefenen. De start locatie is in beide gevallen de brandweerkazerne. De voorzitter van VVN afdeling Cranendonck geeft daar het officiële startsein om 9.00 uur.

Kinderen zijn kwetsbaar in verkeer
Vorig jaar waren er 12 doden te betreuren in het verkeer van kinderen tot 14 jaar.
Daarnaast raken er jaarlijks ongeveer 2.000 kinderen in het verkeer ernstig gewond.
Bij alle ongevallen met kinderen in de groep 0 tot 15 jarigen is ongeveer de
helft als fietser betrokken bij een ernstig ongeval, een kwart als voetganger
en een kwart als autopassagier. Nog altijd zorgt het verkeer voor teveel jonge
verkeersslachtoffers.

Laten zien wat je kunt
VVN afdeling Cranendonck werkt er daarom hard aan om zoveel mogelijk kinderen te laten deelnemen aan het VVN praktisch Verkeersexamen. Kinderen die eerder
geslaagd zijn voor het schriftelijk Verkeersexamen, kunnen nu in praktijk laten zien
wat ze hebben geleerd. De route van het VVN praktisch Verkeersexamen komt overeen met de dagelijkse werkelijkheid. Tijdens deze route letten diverse controleposten op onder andere het stoppen voor verkeerslichten,
het verlenen van voorrang en het aangeven van richting.

Fietskeuring
Leerlingen mogen alleen aan het VVN praktisch Verkeersexamen deelnemen op een fiets die aan alle wettelijke eisen voldoet. Om ervoor te zorgen dat  alle leerlingen over een veilige fiets beschikken, is voorafgaand aan het VVN praktisch Verkeersexamen een fietskeuring. Het is van belang om thuis al even de fiets na te kijken, op verschillende punten zoals remmen, bel en zadelhoogte omdat dit een voorwaarde is waarmee de kinderen mee mogen doen met het examen.

Powered by Blog Grabber