Wandelen door historisch Dorplein

Buurtplatform Dorplein Uniek heeft mede naar aanleiding van de film over Dorpein het initiatief genomen om rondleidingen door Dorplein te gaan verzorgen onder leiding van ervaren gidsen. Groepen en individuen…Wandelen door historisch Dorplein

03-05-2017 08:45 – Ingezonden door Redactie

Buurtplatform Dorplein Uniek heeft mede naar aanleiding van de film over Dorpein het initiatief genomen om rondleidingen door Dorplein te gaan verzorgen onder leiding van ervaren gidsen. Groepen en individuen wisten niet waar ze terecht konden voor een rondleiding.  Nu is er een contact adres waar alles geregeld kan worden. Omdat er steeds meer belangstelling bestaat voor een wandeling door het “oude dorp” creëren wij nu de mogelijkheid om als groep te worden rondgeleid.  Hoeveel mensen zijn er niet die de details en de verhalen van het historische dorp niet eens kennen. We noemen maar als voorbeeld de enige 2-cellige privé-gevangenis van Nederland, die trouwens in 2015 prachtig gerestaureerd is door vrijwilligers. En ook waar de vroegere directeuren van de zinkfabriek hebben gewoond. Welke ideeën hadden ze over hoe om te gaan met de werknemers van de zinkfabriek.  Vanaf deze maand is het mogelijk om op elke laatste zondag van de maand met een gids een wandeling door Dorplein te maken. Voor het eerst wordt er op 30 april om 10.00 en 14.00 gestart bij gemeenschapshuis ‘de Schakel’ , St. Barbaraweg 1, Budel-Dorplein. Vooraf inschrijven is niet nodig, je zorgt dat je er op tijd bent en weer of geen weer, het gaat altijd door. De kosten zijn 2 euro per persoon, kinderen tot 12 jaar zijn gratis. Voor meer informatie kun je contact opnemen met
Wim Cremers, St.Servaasstraat 30, 6024 BV Budel-Dorplein Tel: 0031 495-492598 / 0031 6 22961675 e-mail: w.cremers@chello.nl

Powered by Blog Grabber