Wandeling Pasar

Aan Bed and Breakfast ‘Nollekes Winning’ in Schalkhoven bij Hoeselt vertrokken 45 deelnemers na koffie met Limburgse vlaai voor de wandeling van 9 km. Camperclub de Pasar Teuten waren er ook te gast met…Wandeling Pasar

10-05-2017 08:46 – Ingezonden door Redactie

Aan Bed and Breakfast ‘Nollekes Winning’ in Schalkhoven bij Hoeselt vertrokken 45 deelnemers na koffie met Limburgse vlaai voor de wandeling van 9 km. Camperclub de Pasar Teuten waren er ook te gast met 20 motorhomes voor het verlengd weekend op de camperplaats. 6 leden van hun liepen met Pasar Hamont-Achel mee tot aan het wijndomein Schorpion in Vliermaal. Onder een lekker zonnetje werd de groep door de fruitplantages, weiden en akkers geloodst door Danny van de afdeling Pasar Kortessem. Hij gaf ons tijdens deze wandeling tekst en uitleg over het fruit in het algemeen maar ook over de bevroren bloesems. De vorstschade bleek enorm al kon je het zo niet onmiddellijk zien maar moest je eerst het bloempje open peuteren om dan te kunnen vaststellen dat de kern zwart was. Het wijndomein Schorpion bleek mousserende wijnen te produceren welke tot de top van België gerekend mogen worden. Terwijl we er onze picknick opaten werden ons vier verschillende schuimwijnen aangeboden om te proeven. Eenmaal terug op het zonovergoten terras van Nollekes winning proefde menigeen een Toetëlèr blond van de gelijknamige plaatselijke brouwerij. Meer Pasar info op www.pasar.be/hamont-Achel.

Powered by Blog Grabber