‘We richten ons op het volledige plaatje’

Autobedrijf Erik Looymans in Budel-Schoot bestaat een kwart eeuw. Later dit jaar wordt er uitgebreid stilgestaan bij het bereiken van deze mijlpaal. Ondertussen wordt er echter vooral vooruitgekeken, want…‘We richten ons op het volledige plaatje’

07-05-2017 12:17 – Ingezonden door Redactie

Autobedrijf Erik Looymans in Budel-Schoot bestaat een kwart eeuw. Later dit jaar wordt er uitgebreid stilgestaan bij het bereiken van deze mijlpaal. Ondertussen wordt er echter vooral vooruitgekeken, want de ontwikkelingen in de autobranche volgen elkaar in hoog tempo op.

Om up-to-date te blijven heeft het autobedrijf aan de Parallelweg in Budel-Schoot onlangs een nieuw apparaat aangeschaft om automatische versnellingsbakken te spoelen. Door deze extra service kunnen schakelproblemen, slijtage en beschadigingen aan de transmissie worden voorkomen.
De nieuwe aanwinst past in de bedrijfsfilosofie. Het autobedrijf wil zoveel mogelijk in eigen hand houden. Lian Looymans: “Dat heeft niet alleen het voordeel dat we onze klanten op een breed niveau kunnen bedienen, maar ook dat we de kwaliteit kunnen bewaken.”

Erik Looymans is een universeel autobedrijf. Dat wil zeggen dat alle automerken er welkom zijn, voor onder meer onderhoud en reparatie, uitlijnen, schadeherstel, het repareren en onderhouden van aircosystemen, en APK-keuringen. Voertuigen van alle soorten en maten, waaronder bedrijfswagen, aanhangwagens en campers, kunnen in de ruime werkplaats terecht. “We richten ons op het volledige plaatje”, zegt Lian. Het allround autobedrijf telt onder meer vijf bruggen. Daardoor is het altijd mogelijk om tussendoor een klein klusje uit te voeren.

“De tijd van alleen wat contactpuntjes vervangen en een servicebeurt ligt al jaren achter ons”, weet Lian, “we hebben alles in eigen huis, zoals diagnoseapparatuur voor het vinden en oplossen van storingen, apparatuur voor het uitlijnen van auto’s, en apparatuur voor het onderhouden en reinigen van airco’s. Daarnaast wordt de kennis van onze monteurs regelmatig middels cursussen bijgespijkerd. Dat moet ook wel, want het gaat snel in de autobranche.”
“Wij streven honderd procent duidelijkheid na, bijvoorbeeld door een factuur uitgebreid te specificeren. Ook proberen we met klanten mee te denken, bijvoorbeeld bij alternatieve of goedkopere oplossingen. Wat nodig is wordt vervangen en wat niet nodig is niet. We willen klanten daarbij zoveel mogelijk een keuzemogelijkheid bieden. Bij een auto die 15 jaar oud is, is het bijvoorbeeld niet per se noodzakelijk om nieuwe onderdelen te gebruiken.”
Ze merkt dat mensen in de loop der jaren steeds meer behoefte aan uitleg en duidelijkheid hebben gekregen. Lian: “Autotechniek is voor veel mensen abracadabra. Daarom laten we onder meer zien waardoor een storing wordt veroorzaakt. Vragen en klachten worden door ons altijd serieus genomen.”

Daarnaast bemiddelt het bedrijf onder meer in de verkoop van auto’s. Lian: “Klanten die op zoek zijn naar een nieuwe auto kunnen voor advies altijd een beroep op ons doen.”
Het autobedrijf heeft haar horizon onlangs verbreed. Voor klussen op hoogte kunnen mensen er sinds kort een aanhangerhoogwerker huren.

Inmiddels loopt de autogarage langzaam warm voor het 25-jarig jubileum, dat dit najaar wordt gevierd. Lian: “We hebben in de loop der jaren een trouwe klantenkring opgebouwd. Van een aantal van hen komen inmiddels ook de kinderen hier over de vloer.”
Achter de schermen wordt er op dit moment onder meer aan een nieuwe website gewerkt. Die wordt in september gelanceerd.

Autobedrijf Erik Looymans is gevestigd aan de Parallelweg 55 in Budel-Schoot. De werkplaats is van maandag tot en met vrijdag geopend van 08.00 tot 18.00 uur en op zaterdag van 08.30 tot 12.00 uur. Meer info: tel. 0495-496030, e-mail: info@autolooymans.nl, www.autolooymans.nl, en natuurlijk facebook.

Powered by Blog Grabber