Winkelweekend vol straattheater

Centrummanagement Weert heeft het straattheaterprogramma van het Waanzinnig Winkelweekend Weert bekend gemaakt. Op vrijdag 12 en zaterdag 13 mei, de dagen voor Moederdag in Nederland, vormen Waanzinnige…Winkelweekend vol straattheater

10-05-2017 08:47 – Ingezonden door Redactie

Centrummanagement Weert heeft het straattheaterprogramma van het Waanzinnig Winkelweekend Weert bekend gemaakt. Op vrijdag 12 en zaterdag 13 mei, de dagen voor Moederdag in Nederland, vormen Waanzinnige Winkelacties, een Late Night Shopping en een programma vol attractief straattheater het hart van het Waanzinnig Winkelweekend Weert.

Het programma bevat een gevarieerd aanbod van mooi, speciaal en humoristisch straattheater. De acts zijn verdeeld over de twee dagen van het evenement. Alle acts spelen elk twee-, drie- of viermaal, dus bezoekers hebben tijdens het winkelen uitgebreid de mogelijkheid te genieten van het entertainment.

Het Waanzinnig Winkelweekend Weert biedt de perfecte combinatie van feestelijk funshoppen en genieten van straattheater. De Late Night Shopping op vrijdagavond, waarbij winkels de deuren openen tot 22.00 uur, biedt een goede mogelijkheid om een bezoekje aan lokale horeca te combineren. Ook staan er de gehele avond springkussens op de pleinen en wordt een heuse midgetgolfbaan aangelegd.

Het winkelweekend start op vrijdag 12 mei tijdens de Late Night Shopping met acts als Sopa de Fuego, een kok met een letterlijk vurig karakter, en de act Beet!, over een humoristisch vissersduo dat vanaf hun steiger alle zeilen bij zet om wat gezelligs aan de haak te slaan. De Hartjesmachine is een act speciaal voor Moederdag, waarbij op bijzondere wijze een flinke portie liefde uit een de mobiele machine wordt getoverd. Dezelfde avond ontmoeten bezoekers Draak Joris, een enorme kleurrijke draak die al van verre afstand opvalt. Een Middeleeuwse handelaar vertelt zijn verhalen over ’t Wesen van Saeftinghe, een groen wezentje dat hij in een ver moeras vond. De act Craie de Trottoir draait volledig om stoepkrijt, maar dan wel op een hilarischenog nooit eerder vertoonde manier.

Op zaterdag 13 mei wordt onder andere de act Pêt-à-Porter gepresenteerd. Een kruier duwt een oude kar vol koffers voort en maakt, vergezeld door zijn vrolijke aapje, een praatje met voorbijgangers. Een minder goed gesprek maak je met de Chagrijnige Vent, een bijzonder levend standbeeld dat ondanks de feestelijkheden van het weekend niet zo goed gemutst is. Bezoekers maken deze middag kans Pinokkio en Gepetto tegen het lijf te lopen, een bijzondere gedaante in de vorm van steltlopers. De act Wild Zwijn draait om twee holbewoners uit de prehistorie die, zich verplaatsend op de rug van een stoer (maar heel aaibaar) zwijn, de grootste lol hebben met al die rare moderne mensen om hen heen. Gedurende de middag maakt de feestelijke sambadrumband As Arraias een knallend einde aan het Waanzinnig Winkelweekend Weert.

Het volledige overzicht aan acts, inclusief het programma met tijden en locaties, is te vinden op www.winkelweekend.nl. Ook staan op de website veel van de door de winkels gepresenteerde winkelacties.

Powered by Blog Grabber