Zilveren jubileum met gouden rand voor Gold Fashion Juwelen

Voor Gold Fashion Juwelen in Hamont is 2017 een bijzonder jaar. De juwelier die, zoals de naam al doet vermoeden, in goud is gespecialiseerd, vierde afgelopen maandag het zilveren jubileum. Daarnaast werd…Zilveren jubileum met gouden rand voor Gold Fashion Juwelen

09-05-2017 09:05 – Ingezonden door Redactie

Voor Gold Fashion Juwelen in Hamont is 2017 een bijzonder jaar. De juwelier die, zoals de naam al doet vermoeden, in goud is gespecialiseerd, vierde afgelopen maandag het zilveren jubileum. Daarnaast werd in maart, na een ingrijpende verbouwing, een nieuwe winkel in Hamont betrokken.

Bijna een kwart eeuw geleden opende Gold Fashion Juwelen de deuren aan De Wal in Hamont. Van deze vertrouwde locatie achter De Posthoorn werd in maart afscheid genomen, toen de juwelier verhuisde naar een nieuw pand, een voormalige slagerswinkel aan de Stationsstraat 65 in Hamont. De verbouwing was nog een hele uitdaging. Een jaar lang werd er – zo veel mogelijk in eigen beheer – geklust en gekarweid in het nieuwe onderkomen.

Gold Fashion Juwelen richt zich op één aspect van het juweliersvak. De sieradenwinkel is al jaren een vertrouwd adres voor alles wat met goud te maken heeft. Klanten van binnen en buiten de regio weten de winkel in Hamont te vinden. Inmiddels komen ook de kinderen van de klanten van het eerste uur over de vloer.
Omdat er rechtstreeks met fabrikanten zaken worden gedaan en tussenhandelaren op die manier buiten de deur kunnen worden gehouden, is het mogelijk om sieraden tegen sterk concurrerende prijzen aan te bieden.
Dat kan onder meer ook omdat de winkel vrij sober is gericht, zonder kostbare vitrines en displays. Hoewel er amper juwelen worden uitgestald, is er voor klanten veel te kiezen. Ze hoeven niet te bladeren in folders. Hoewel Gold Fashion Juwelen geen uitstalwinkel is, heeft ze namelijk wel een flinke voorraad sieraden achter de hand. Klanten kunnen ze allemaal voelen en vastpakken. Gold Fashion heeft onder meer een ruim assortiment 14- en 18-karaats trouwringen, mét of zonder briljant. Maar ook op het gebied van hangers, kettingen, armbanden en oorringen is er veel keuze. Dit alles in wit, geel, rosé en gemengd goud.
Ook voor mensen die goud of oude sieraden willen verkopen, laten aanpassen of omvormen tot een nieuw juweel, gaat de deur open. Hiervoor beschikt de juwelierszaak over een eigen atelier.
De juwelier heeft in de loop der jaren een trouwe klantenkring opgebouwd. Mensen komen er niet alleen voor een trouwjuweel, maar bijvoorbeeld ook voor een tastbare herinnering aan de geboorte van hun kinderen. Zowel verhalen van vreugde als verdriet worden op de winkelvloer gedeeld. Dit omdat goud niet alleen onlosmakelijk verbonden is met liefde, maar ook met rouw. Zo is er steeds meer vraag naar rouw- en memoriesieraden om de herinnering aan een geliefde of dierbare levend te houden.

Nieuwe technieken
Gold Fashion Juwelen is de afgelopen jaren niet vastgeroest, maar volop in beweging gebleven en met de tijd meegegaan. Behalve ambachtelijk, handgemaakte juwelen – vaak naar een persoonlijk idee – hebben diverse nieuwe technieken en toepassingen de afgelopen jaren hun intrede in de juweliersbranche gedaan. Een voorbeeld is het laseren van vingerafdrukken. Verder wordt er steeds meer gebruik gemaakt van 3D-printers. Doordoor zijn de mogelijkheden enorm toe genomen.

Gold Fashion Juwelen is gevestigd aan de Stationsstraat 65 in Hamont. De winkel is van woensdag tot en met vrijdag geopend van 11.00 tot 18.00 uur. Op zaterdag is winkel geopend van 10.00 tot 17.00 uur. Voor meer informatie: www.goldfashion.be, info@goldfashion.be, of tel. 0032(0)11448863.

Powered by Blog Grabber