‘Zonder Zinny’ , het nieuwe boek van Mille Vermeulen

Kinderboekenschrijfster- en illustratrice Mille Vermeulen (21) uit Neerpelt brengt na exact twee jaar al een tweede boek uit. ‘Zonder Zinny’ is een 40 pagina’s tellend boek dat gaat over Brice die op zijn…‘Zonder Zinny’ , het nieuwe boek van Mille Vermeulen

12-05-2017 11:05 – Ingezonden door Redactie

Kinderboekenschrijfster- en illustratrice Mille Vermeulen (21) uit Neerpelt brengt na exact twee jaar al een tweede boek uit. ‘Zonder Zinny’ is een 40 pagina’s tellend boek dat gaat over Brice die op zijn tablet het beroemde spel Zig Zag Zoom aan het spelen is en plots Zinny het figuurtje uit het spel ziet springen. De daaropvolgende 24 uur zal Zinny in de echte mensenwereld verblijven maar na een spannende dag worden de rollen omgedraaid. Brice weet niet wat hij ziet want het leven blijkt daar toch niet zo fantastisch te zijn als hij dacht. Mille is ook een creatieve schrijfster en illustreert haar boeken zelf. Zonder Zinny is geheel geknipt uit papier en behangpapier. Mille weet wat kinderen  boeit. Dat bleek reeds bij haar eerste boek ‘De weg van Mato’. Regelmatig heeft zij in de bib van Neerpelt voorleesmomenten gegeven maar ook belevingsdagen waarbij de kinderen  mee konden knutselen om Mato, een kleine indiaan, als het ware in de leefwereld van de kinderen te laten binnenkomen.  Ook voor dit nieuwe boek heeft Mille de ambitie om weer voorleesdagen te houden in de bib en om er een interactief spel rondom het boek  te organiseren.  De helft van de opbrengst van dit en ook het vorige  boek wordt geschonken aan vzw Kietelt die verjaardagdozen verzorgt voor kinderen uit kansarme gezinnen. Mille Vermeulen studeert rechten maar vindt toch de tijd om haar passie om te zetten in daden. Zo kreeg ze ook de kans om vorig jaar voor de Vlaamse overheid een kinderboek te schrijven en te illustreren over energiebesparing. Zonder Zinny is verkrijgbaar via www.boekscout.nl, bol.com en in de webwinkel van Standaard Boekhandel en kost € 15,50 verzendkosten inbegrepen. Ook in de reguliere boekhandel is het boek leverbaar of te bestellen.

Powered by Blog Grabber