Zwemmers presteren super tijdens Oranjewedstrijd!

In het teken van Koningsdag organiseerde Zwem- en Poloklub Budel op zondag 23 april traditiegetrouw de Oranjewedstrijd. Al jaren organiseert Zwem- en Poloklub Budel deze wedstrijd, waar dit jaar vier zwemverenigingen…Zwemmers presteren super tijdens Oranjewedstrijd!

28-04-2017 15:15 – Ingezonden door Redactie

In het teken van Koningsdag organiseerde Zwem- en Poloklub Budel op zondag 23 april traditiegetrouw de Oranjewedstrijd. Al jaren organiseert Zwem- en Poloklub Budel deze wedstrijd, waar dit jaar vier zwemverenigingen aan deelnamen: SWNZ (SG) uit Schijndel, Tempo uit Valkenswaard, WZV uit Waalwijk en organiserend vereniging ZPK Budel uit Budel. Voor sommige zwemmers een kans om nog een limiet voor de Regionale Zomer Kampioenschappen te behalen en voor anderen een onderlinge strijd om een podiumplaats in hun leeftijdscategorie. Wat hun doel ook was, de zwemmers hadden vooraf ieder hun eigen zwemprogramma samen gesteld. Hiervan telden de drie best gezwommen afstanden (omgezet in FINA-punten) mee voor de uiteindelijke prijsuitreiking. Namens ZPK Budel deden maar liefst 39 zwemmers mee en voor nieuwe leden Nina Hendrix, Isa van Kessel, Sem Kuijpers, Stijn Rademakers en Milan Wanders was het zelfs de eerste zwemwedstrijd. Toch was dit er niet aan te zien. De vier zwommen mooie races en gingen zelfs met een medaille naar huis, maar ook veel teamgenoten vielen in de prijzen. Zo werd een gouden medaille gewonnen door: Joep van de Moosdijk, Isa van Kessel, Rube Duisters, Stijn Lukken, Nina van de Moosdijk, Marie Schuurmans, Merlin Meurkens, Tygo van Rixtel, Quint van Rixtel, Lisa Lukken, Jasper Thielens en Joyce Raemaekers. Het zilver ging naar huis met: Nina Hendrix, Raff van Heck, Sanne van Rooij, Milan Wanders, Sem Kuijpers, Jesse Thielens, Gaby van Boxtel, Tom de Haas en Jonie Meurkens. En een bronzen medaille werd omgehangen bij: Stijn Rademakers, Janneke Thielens, Tygo Lamers, Ilse van Rooij, Sven Lenders en Ruben Smit.

Enkele opvallende prestaties waren de verbeteringen van Gaby van Boxtel (-10 seconden op de 100m vlinderslag), Rube Duisters (-3 seconden op de 25m schoolslag), Demy van Heck (-5 seconden op de 25m rugslag), Olaf Klein Zieverink (-4 seconden op de 100m vlinderslag), Nina van de Moosdijk (-6 seconden op de 25m rugslag), Tygo van Rixtel (-6 seconden op de 100m schoolslag) en Lars Umans (-6 seconden op de 25m vlinderslag). Maar de meest opvallende verbeteringen kwamen toch wel van Roel Gerlings. Zo haalde hij 36 seconden van zijn tijd op de 100m schoolslag én snoepte hij 34 seconden van zijn tijd op de 100m vrije slag.  

Daarnaast wisten Gaby van Boxtel, Mirte Giesberts, Tom de Haas, Sven Lenders, Lisa Lukken, Quint van Rixtel, Tygo van Rixtel en Jasper Thielens nog onder één of meerdere vastgestelde limiettijden voor de Regionale Zomer Kampioenschappen te duiken. Deze worden op zaterdag 20, zondag 21, zaterdag 27 en zondag 28 mei georganiseerd in het Pieter van den Hoogenband Zwemstadion in Eindhoven! Alle zwemmers van harte gefeliciteerd met de prachtige prestaties! Voor de volledige uitslag of meer informatie over Zwem- en Poloklub Budel, ga naar www.zpkbudel.nl.

Powered by Blog Grabber