Achel VV ruim langs Umitspor

Na het puntenverlies van vorige week, was het noodzakelijk om de punten dit weekend in Achel te houden. Het zou de ploeg in ieder geval meer ademruimte geven en zich zo in een veiligere zone in de rangschikking…Achel VV ruim langs Umitspor

13-11-2015 10:26 – Ingezonden door Redactie

Na het puntenverlies van vorige week, was het noodzakelijk om de punten dit weekend in Achel te houden. Het zou de ploeg in ieder geval meer ademruimte geven en zich zo in een veiligere zone in de rangschikking kunnen plaatsen.

Maar de laatste in de stand kan de punten nog beter gebruiken, en begon fel aan de wedstrijd. Na 50 seconden al een 1e (gevaarlijke) vrije trap, maar Maarten Brecko kan de bal gelukkig pakken voor iemand er een voet kan tegenzetten. Achel was gewaarschuwd. De beginfase van de thuisploeg is er echter eentje met veel balverlies en slechte passes, en pas na 9 minuten kan de thuisploeg zich doorzetten. Meer dan een hoekschop wordt er niet uitgehaald, maar Chris Corens draait de bal wel bijna rechtstreeks binnen. Achel begint steeds beter te combineren en op een paar minuten zijn zowel Chris Corens als Johnny Bekaert dicht bij de openingstreffer, maar de schoten missen nog wat richting. Achel drukt de bezoekers nu helemaal terug en in de 12e minuut wordt Chris Corens neergelegd in de 16. Penalty zou je dan denken, helaas dacht de scheidsrechter er anders over… Het doelpunt valt toch, en hoe… Johnny Bekaert lanceert met een sublieme dieptepass Gwenn Dierckx, en die verslaat de keeper met een overhoeks schot, 1-0 na 15 minuten. Achel gelanceerd en de bezoekers komen goed weg wanneer een kanonschot van Johnny Bekaert zijn “slechte” linker door de keeper nog net in hoekschop kan worden geduwd. Umitspor komt er voetballend niet echt aan te pas, maar ze laten zich door hun temperament wel gelden, waardoor het voetbal helaas even naar de achtergrond verdwijnt. Heel even maar, want de thuisploeg laat zich niet vangen. Integendeel zelfs. Bert Van Den Dungen (opnieuw een zeer sterke wedstrijd) zet een mooie actie op, speelt slim op Chris Corens, maar zijn schot is net niet hard genoeg om de keeper te verschalken, de 2e bal wordt door Johnny Bekaert nipt naast gevlamd. De bezoekende counter die daarop volgt levert zowaar een 1e echte doelkans op, maar Gert Timmermans redt op de lijn. Na 42 minuten valt dan toch het 2e doelpunt. Bert Van Den Dungen slim naar Chris Corens en hij wordt, alweer, foutief afgestopt in de 16. Nu legt de scheidsrechter de bal wel op de stip. Raf Plessers zet zich achter de bal en knalt genadeloos de bal in het dak van het doel, 2-0. Match gespeeld lijkt het. Tot in minuut 45. Een bezoekende aanval wordt net buiten de 16 foutief afgestopt. De vrije trap wordt enig mooi rechtstreeks binnengedraaid, waardoor de ruststand op 2-1 wordt vastgelegd.

De 2e helft is amper bezig en Johnny Bekaert wordt behoorlijk “onderuitgeschoefeld”. In al het tumult gaat Bram Geers na een elleboogstoot ook nog eens tegen de grond, de trend is gezet… Opnieuw laat de thuisploeg zich niet intimideren, maar blijft, gelukkig voor de toeschouwers, zoeken naar voetballende oplossingen. En die bieden zich ook aan. Een mooi uitgespeelde 1-2 door Bert Van Den Dungen en Johnny Bekaert levert een prima doelpoging op. De trap van Bert Van Den Dungen wordt in extremis nog in hoekschop verwerkt. De hoekschop die hier op volgt wordt door Tom Wertelaers nipt over gekopt. Achel begint wat met de kansen te morsen, het lijkt erop dat men de bal in doel wil lopen, tot in de 64e minuut. Bram Geers zet de bal voor. De keeper gaat in de fout en Gwenn Dierckx maakt zijn makkelijkste ooit, 3-1. Match gespeeld, en Achel maakt er een demonstratie van. De bezoekers komen nog amper over de middenlijn. Ondanks het resem aan kansen voor de thuisploeg, waaronder een reuze kans voor de heroptredende Jircky Tips, duurt het toch nog tot in de 84e minuut vooraleer er gescoord wordt. Wie anders dan Bert Van Den Dungen die zo zijn ijzersterke partij kan bekronen met een doelpunt legt de eindstand vast op assist van Bram Geers. Een dik verdiende en deugddoende overwinning die hopelijk zorgt voor een positieve boost voor de aankomende wedstrijden.

Verslag gemaakt door Dominique Van Elsen – Foto vreugde in de kleedkamer

 

Powered by Blog Grabber