Aftrap wedstrijdseizoen Turnlust met zilver en brons

Afgelopen zaterdag stond in Tilburg de eerste wedstrijd van dit seizoen op het programma voor de 2e divisieturnsters van Turnlust. Een vriendschappelijke wedstrijd waar veel turnsters voor het eerst de…Aftrap wedstrijdseizoen Turnlust met zilver en brons

13-11-2015 10:39 – Ingezonden door Redactie

Afgelopen zaterdag stond in Tilburg de eerste wedstrijd van dit seizoen op het programma voor de 2e divisieturnsters van Turnlust. Een vriendschappelijke wedstrijd waar veel turnsters voor het eerst de oefeningen voor het nieuwe seizoen testen.

Voor Faye van Kessel en Jasmijn Ras was het extra spannend. Voor hen was het de allereerste wedstrijd. En wat deden ze het goed! Ze stonden als echte turnsters klaar voor hun wedstrijd en hebben laten zien wat zij nu al geleerd hebben. Natuurlijk zijn er nog genoeg verbeterpuntjes, maar met een 12e en 14e plaats in het eindklassement mogen Faye en Jasmijn super tevreden zijn!

In de tweede wedstrijd was het de beurt aan de jeugdmeiden Lieke Broers, Jessie Kissen, Janne Schrurs en Merel van Breugel. Zij hebben de overstap gemaakt van de verplichte oefenstof naar de keuzeoefenstof en lieten voor het eerst hun eigen oefeningen zien, waarbij de moeilijkheid van de oefeningen flink is opgeschroefd. Op vloer lieten alle meiden spetterende oefeningen zien. Bij het toestel sprong koos Merel voor een tsukahara gehurkt, die ze tweemaal bijna perfect uitvoerde! De andere meiden kozen op dit toestel voor hun sprong van vorig jaar. Op brug namen Jessie en Merel risico door een reuzenzwaai te turnen, die met het inturnen maar niet wilde lukken. Met een flinke stoot adrenaline knalden de meiden tijdens de wedstrijd toch mooi door hun oefening heen. Op het laatste toestel, balk, was de jury erg streng en speelden ook de zenuwen parten. Jessie verloor tweemaal haar evenwicht en ook Lieke moest een keer tussentijds van de balk af. Merel werd knap 2e en kreeg verdiend het zilver omgehangen tijdens de prijsuitreiking. Lieke eindigde als 5e, op de voet gevolgd door Janne (6e). Jessie eindigde op de 13e plaats.

Mijna Vos vervolgde de wedstrijd bij de junioren. Nadat zij vorig jaar op basis van haar resultaten is gepromoveerd uit de 3e divisie, was dit voor haar het eerste moment om zich te meten met haar leeftijdsgenoten in de 2e divisie. Mijna turnde een stabiele wedstrijd. Ondanks een foutje op sprong, mocht zij na afloop toch de bronzen medaille in ontvangst nemen. Mijna wil haar programma nog verder verzwaren, maar dit biedt al vertrouwen voor het komende wedstrijdseizoen 

In de laatste wedstrijd kwam Dewi Corstjens voor het eerst in actie bij de senioren in de tweede divisie. De overstap van junior naar senior is best groot, omdat het niveau een stuk hoger ligt en de meeste senioren al enkele jaren ervaring hebben in dit programma. Dewi heeft de afgelopen periode ontzettend hard gewerkt om haar D-scores (moeilijkheid van de oefeningen) omhoog te krijgen. Ondanks dat ze flink progressie heeft gemaakt, mist Dewi nog een aantal eisen in haar programma. Bovendien zat ze niet helemaal lekker in de wedstrijd, waardoor ze niet op alle toestellen haar verzwaarde programma heeft laten zien. Bij de einduitslag bleek dat Dewi de aansluiting toch al best goed heeft kunnen maken. Ze eindigde als 12e.

In het weekend van 21 en 22 november turnen de 3e en 4e divisie hun eerste wedstrijd, eveneens in Tilburg.  

Powered by Blog Grabber