Architect Jo Knoups exposeert aquarellen

Jo Knoups studeerde in 1975 af aan de Technische Universiteit Eindhoven afdeling Bouwkunde onder professor Wim Quist, de architect die onder meer bekend is van de watertoren aan de Aalsterweg in Eindhoven….Architect Jo Knoups exposeert aquarellen

21-10-2015 16:45 – Ingezonden door Redactie

Jo Knoups studeerde in 1975 af aan de Technische Universiteit Eindhoven afdeling Bouwkunde onder professor Wim Quist, de architect die onder meer bekend is van de watertoren aan de Aalsterweg in Eindhoven. Jo Knoups heeft gedurende z’n werkzaam leven in zijn vrije tijd altijd veel geschetst en getekend, vooral tijdens vakanties in Italië en Frankrijk. Jarenlang stuurde hij zelf getekende ansichtkaarten naar familie en vrienden. Dat bracht hem ertoe om tekenles te nemen. Vanaf 2007 volgt hij lessen bij Renier Vaessen, kunstenaar in Weert. Als een eerstejaars is hij weer begonnen met schetsen en vervolgens met aquarellen van stillevens, landschappen, vooral stedelijke. “Je begint weer bij ’t begin” had Vaessen hem gezegd, of zoals dat in de architectuur heet: vanaf ’t maaiveld, vanaf 0. Daarom heeft z’n expositie de titel P=0 meegekregen. Het architectonisch werk van Jo is zo langzamerhand wel bekend, en voor wie dat niet is, hij raadplege Internet. Zijn aquarellen worden nu voor de 1e keer getoond. Ter gelegenheid van z’n 40 jaar architect en kunstenaar zijn. Het Protestants kerkje vindt u aan de Dr. Anton Mathijssenstraat te Budel. U bent van harte uitgenodigd om op 24 en 25 oktober in de middag eens te komen kijken.

Powered by Blog Grabber