AVOC ACHEL bekerweekend

Afgelopen weekend stond het volleybal vooral in het teken Beker van Limburg en beker van België. Op zaterdag 31/10 speelden onze Heren B tegen Noliko Maaseik B uit 1ste divisie, dus een reeks hoger. 2-3…AVOC ACHEL bekerweekend

07-11-2015 09:41 – Ingezonden door Redactie

Afgelopen weekend stond het volleybal vooral in het teken Beker van Limburg en beker van België. Op zaterdag 31/10 speelden onze Heren B tegen Noliko Maaseik B uit 1ste divisie, dus een reeks hoger. 2-3 In set 1 draaide AVOC B nog niet op volle toeren en moest deze set uit handen geven. In set 2 speelde AVOC B goed mee maar kon door persoonlijke fouten deze set niet winnen. Vanaf set 3 keerde het spel zich in het voordeel van onze jongens waardoor we 1-2 op het scorebord konden krijgen. Set 4 ging op hetzelfde elan verder en werd zeer overtuigend gewonnen. Een stunt hing in de lucht, maar de weerbaarheid van Maaseik B liet in set 5 het spel kantelen in het voordeel van de tegenstander.  AVOC B moest het onderspit delven en verloor zo met 2-3. Een spannende wedstrijd en met een opgeheven hoofd verlaten onze jongens de beker van Limburg competitie. 

Zaterdag avond traden onze Heren A op in de Beker van Belgie tegen Shanks Guibertin uit Liga A (de hoogste divisie van Belgie) 3-0. AVOC A startte zeer gemotiveerd de wedstrijd maar al snel werd het duidelijk dat er een verschil is tussen Liga A en Liga B. In Set 1 werd de stand 18/25. Set 2 speelde AVOC een niveau hoger maar op het einde van de set gaven we mogelijk setwinst uit handen door een te hoge foutenlast. 21/25. Set 3 bleef achtervolgen en eindigde op 18/25.  Helaas voor onze jongens geen stunt maar op deze manier kunnen ze zich verder concentreren op de competitie en de beker van Limburg.

Op zondag 1 november werd er opnieuw gespeeld door AVOC A in de competitie tegen Puurs. AVOC won deze wedstrijd met een droge 3-0 (25-13,25-14,25-17).  Op deze manier vestigt AVOC zich op de derde plaats in de Liga B competitie. Ander bekernieuws kwam van onze jeugd. Onze junioren dames speelden de terugronde in de kwart finale beker van Limburg tegen Hasselt. De heenwedstrijd werd verloren met 3-0 dus onze meisjes waren gewaarschuwd.  Echter ook nu was Hasselt helaas weer te sterk en moesten we de duimen leggen met 0-3.  Einde beker van Limburg voor onze junioren dames. Onze scholieren heren speelden in de 8ste finale tegen Sparvoc Lanaken. Een thriller van formaat.  Zie hier de setstanden 25-17, 26-28, 21-25, 25-15 en in set 5 15-7. Onze jongens speelden op het kleine centrale plein een spannende wedstrijd en gaan zo door naar de kwartfinale. We houden u op de hoogte.

Powered by Blog Grabber