AVOC ACHEL in volle strijd

AVOC ACHEL A wint met 1-3 van Marke Webis Wevelgem. Ook de jongens van AVOC ACHEL B in 2e divisie A deden goede zaken.AVOC ACHEL in volle strijd

29-10-2015 15:38 – Ingezonden door Redactie

AVOC ACHEL A wint met 1-3 van Marke Webis Wevelgem. Ook de jongens van AVOC ACHEL B in 2e divisie A deden goede zaken. Ze konden de 3 punten thuis houden met een 3 -0 zege.

Basis Avoc Achel B: Bram Janssen , Yannick Engelen, Bert Lauwers, Michiel Gijbels, Jef Ceulemans, Giel Fonteyn Libero: Emmers Kevin., Meurkens Mike. Ingekomen: Naegels Stef.

Basis VC Herenthout: Toon Heylen, Mattijs Op de Beeck , Jeffrey Andries, Stef Schraeyen, Jef Van de Brande , Jeroen Van Dun. Libero: Koen Schoors. Ingekomen: Michiel Mariën, Glenn Spirinckx, Dieter De Reyck.

Het was een rare wedstrijd voor een groot deel van de hoofdrolspelers en supporters. Iedereen kent intussen bijna iedereen. Via jeugdopleiding bij dezelfde clubs, volgen van volleybalstages in Overpelt bij Jos Rutten, de thuiscoach die vroeger een deel van de tegenpartij onder zijn hoede gehad heeft. En ouders/supporters die de laatste 5 à 6 jaren elk volleybalweekend met elkaar door gebracht hebben! Daarom ook wat we dit supportersclubke opgericht hebben om die band te behouden.

Thuiscoach Roberto Parisi kon rekenen op zijn volledige spelerskern. Bij Tom Switsers ontbrak Brian Bosmans (huwelijk broer) en Jef Van de Brand (werk) had ook geen ideale voorbereiding op de wedstrijd daar hij net op tijd aankwam voor de hoofdwedstrijd in Sporthal de Koekoek.

Set één trok zich schoorvoetend op gang. Mattijs Op de Beeck wist met opéénvolgende punten op rechts en aan de service de stand op 1-2 te brengen. Schraeyen Stef en Jef Van de Brande diepten de puntenkloof verder uit naar 2-6 met gescoorde punten. De Achelse opposite had wat last van zenuwen want de foutenlast in en aan het net zorgde voor 4-8 en TTO1. Van de Brande mepte zijn jumpservice in het net en Giel Fonteyn nam over aan de service lijn met een float ace voor 6-8. Dan kwamen de dolle minuten van Bert Lauwers die op links het bezoekende blok 4 x wist te verschalken met harde- en plaatsballen voor 11-10. Op de Beeck bracht zijn team terug langszij op rechts (11-11) Nadat Giel Fonteyn op links gescoord had via een block van Stef Schraeyen dat buiten dwarrelde nam Tom Switsers zijn eerste TO bij 13-11. Fonteyn bleef in zijn momentum en wist door te gaan met twee scorende punten op links voor 15-11. Van de Brande kreeg op links een mooi pass van Toon Heylen maar Jef Ceulemans en Michiel Gijbels hadden een killblock in gedachte op deze aanval. TTO2 werd opgang gefloten door ere-voorzitter, ondervoorzitter en markeerder Herman Gijbels. Stef Schraeyen zag na de TTO zijn aanval op rechts buiten gaan en werd prompt vervangen door Michiel Mariën. Andries en Van de Brande milderde via het midden en links tot 17-13. Jef Ceulemans wist op rechts te scoren via blok buiten van Jeroen Van Dun. Opéénvolgende fouten in aanval en receptie noopten Tom Switsers zijn TO2 te nemen bij 20-13. Mariën spartelde nog wat tegen met een mooie aanval op rechts voor 21-14 maar dan ging Bram Janssen in een rechte lijn naar de finish. De youngster van de ploeg wist op pass van Yannick Engelen de bezoekers twee maal in het midden te verschalken. 24-14 en set bal één werd door ander zo subliem spelende Van de Brande buiten geslagen op links. (25-14 in 23 minuten) 

Set twee startte met dezelfde twaalf spelers die de vorige beëindigd hadden. Bij Herenthout stond iedereen op dezelfde positie terwijl Roberto Parisi zijn basiszes zoals gewoonlijk een positie terugdraaide. Deze tweede doorgang ging gelijkopgaand van start. Bij Avoc scoorde Lauwers en Gijbels terwijl bij VCH Mattijs Op de Beeck de gaatjes in het blok wist te vinden op rechts en via de pipe. De 2-4 stand werd 7-4 door fouten van Van de Brande en Mariën in de aanval. Nadat Lauwers zijn pipe aanval buiten zag gaan bracht Fonteyn op links naast het blok de 8-5 op de bordjes en TTO1 kon starten. VCH kwam met goede intenties uit de TTO en Op de Beeck wist tweemaal te scoren op links via de blokkerende Janssen en Engelen. Andries en Heylen plaatsten een blok op Lauwers en de stand stond op 9-8. Ceulemans (opposite) en Gijbels (midden) zorgden ervoor dan Switsers naar een TO moest grijpen bij 12-8. Op de Beeck en Andries scoorden voor VCH maar Ceulemans was in een begenadigde dag en bracht de thuisploeg op 15-10. Lauwers kon beginnen aan een servicereeks met tussendoor TTO2 bij 16-10. Het was Fonteyn die op links ervoor zorgde met aanvallen via blocks van Andries, Van Dun en Mariën buiten gingen zodat Lauwers zijn beurt op positie één kon blijven behouden. Bij 19-11 brak de veer bij de Huirtuitse aanval want Van de Brande en Van Dun zagen hun aanvallen gesmoord in een killblock van Janssen en Ceulemans. En als het block er al eens een keer naast zat dan ging de aanval buiten. Van Dun plaatste in het midden nog eens een bommetje voor 23-12. Dan was er een moeilijk moment voor de Avoc zes nadat Janssen de stand op 24-12 had gebracht op positie drie. Van de Brande lukte een opslagace voor 24-14. Lauwers mikte nog een pipeaanval buiten voor 24-15. Helaas speelde de laattijdig toegekomen Jef Van de Brande niet zijn beste wedstrijd van het seizoen en mepte zijn derde opslag tegen de antenne in een poging om de lijn op te zoeken. (25-15 in 19 minuten)

Bij de derde doorgang kwamen bij VCH Dieter Dereyck en “The Spare Ones” Stef Schraeyen en Glenn Spirinckx in de basiszes voor enkele moegestreden krijgers. Bij Avoc bleven dezelfde zes staan. Schraeyen startte furieus op pass van Heylen. 0-3 nadat Lauwers zijn aanval zag buiten gaan. De service van Heylen werd slecht genomen door Fonteyn en de verdedigende bal belandde aan de andere kant van het waar iedereen vergat om die te nemen. Fonteyn, Ceulemans en Janssen brachten met vijf mooi gescoorde punten de bordjes op 8-6. TTO1 werd opgang gefloten. Een gelukje voor Avoc en slechte receptie van Schoors deden Switsers naar zijn eerste TO grijpen bij 11-6. 13-6 werd 14-7 en setter Engelen werd vervangen door “Spare One” Stef Naegels. Bij de bezoekers werd setter Heylen gewisseld voor Op de Beeck. VCH begon te draaien en bij Avoc sloeg paniek toe in de verdediging. Bij 16-9 was het tijd voor TTO2. De Reyck zag zijn aanval op links gesmoord in een killblock van Gijbels en Naegels. Van de Brande op links en De Reyck aan de opslag brachten de score op 18-14 en Roberto moest in TO1 de taken herverdelen. Bij 18-16 werden de thuissetters weer gewisseld naar de oude bezetting. Schraeyen en Van de Brande zagen hun aanvallen buiten of tegen de antenne gaan voor 21-16. De druk van het einde van de wedstrijd was net iets teveel voor youngster Fonteyn die zijn acties zag mislukken o.a. door een killbock van Spirinckx. 21-18. Ook de bezoekende aanvallen van Op de Beeck en Van de Brande begonnen weer te sputteren. Na een aanval van Ceulemans op rechts die via het block binnen viel werd het 24-19. Fonteyn mepte matchbal één buiten maar herpakte zich direct erna door de volgende aanval op links via een blok van Op de Beeck en Spirinckx buiten de lijnen te laten dwarrelen. (25-20 in 26 min)

Achel B deed wat het moest doen door deze zes punten wedstrijd te winnen van VC Herenthout. De bezoekers kwamen niet in hun spel mede doordat hoofdaanvaller Van de Brande niet in zijn normale doen was. De aanval van Avoc scoorden op een behoorlijk niveau maar hadden het soms toch moeilijk om dat vast te houden. Verdedigend kwamen de mannen van Roberto Parisi maar sporadisch in de problemen.

Een Limburgse bekerwedstrijd tegen 1° divisieploeg Noliko Maaseik B  waar niets moet maar alles kan of mag. Dit aanstaande zaterdag 31/10 om 15.30

 

Powered by Blog Grabber