Belangrijke overwinning Rood Wit’67/Nyrstar

Rood Wit’67/Nyrstar heeft zich tegen concurrent IVS knap hersteld van de eerste nederlaag van twee weken geleden. In een wedstrijd met twee verschillende helften werd uiteindelijk toch nog een ruime zege behaald.Belangrijke overwinning Rood Wit’67/Nyrstar

01-11-2014 10:30 – Ingezonden door Redactie

Rood Wit’67/Nyrstar heeft zich tegen concurrent IVS knap hersteld van de eerste nederlaag van twee weken geleden. In een wedstrijd met twee verschillende helften werd uiteindelijk toch nog een ruime zege behaald.

Het eerste gevaar komt van Rood Wit zijde na een mooie aanval. Jelle Vrijdag speelt Ruud Poukens aan, maar zijn knappe voorzet wordt door Steffen Hendriks naast gegleden. Behalve een goede schietkans voor Mart Tunissen weet Rood Wit dan in de eerste helft niets meer te creëren. IVS daarentegen speelt veel feller en zit er kort op. Via de counter kunnen de bezoekers zich  verschillende kansen scheppen. Rood Wit mag in de handen knijpen dat het met rust niet tegen een grotere achterstand aan kijkt.  Uit de vele kansen weet alleen Mark Meijs uit een counter het doel te vinden. In de 31e minuut brengt hij daarmee de bezoekers op een verdiende 0 –1 voorsprong. Een schot op de paal en een knappe redding van doelman van Hooff voorkomen vervolgens een grotere achterstand. De rust breekt dan ook aan met een 0 –1 stand. Ook in  het begin van de tweede helft is de eerste kans voor IVS, maar spits Scheijvens strandt op doelman van Hooff. Er gebeurt dan een tijdje niets tot Rood Wit  uit het niets plotseling op gelijke hoogte komt als de IVS doelman misgrijpt op een hoekschop van Mart Tunissen waarna Steffen Hendriks de bal simpel mag binnenschieten: 1 – 1. Dit is hetgeen Rood Wit blijkbaar nodig heeft want hierna komt IVS er niet meer aan te pas. De jeugdige Harm Derks bestrijkt het hele middenveld en stuwt zijn ploeg naar een hoger niveau  Verschillende kansen voor o.a. Poukens en Tunissen  worden voorlopig echter nog niet benut. In de 84e minuut is het het dan toch eindelijk raak, Steffen Hendriks zet goed door op links en zijn voorzet wordt door Mart Tunissen bij de tweede paal binnengewerkt: 2 – 1.

Rood Wit geeft achterin, onder aanvoering van Yoeri van Gils en Anton van Kessel, niets meer weg en voorin worden nog verscheidene goede kansen gecreëerd. In de 89e minuut wordt Ruud Poukens op rechts aangespeeld,hij snijdt meteen goed naar binnen en zijn voorzet wordt in tweede instantie door Jeroen Blokx tegen de touwen gewerkt; 3 – 1. In de ruime blessuretijd, terecht bijgetrokken door de goed leidende scheidsrechter, zijn er nog een drietal uitstekende kansen en in de 95e minuut resulteert dit nog in een vierde doelpunt na een goed lopende combinatie over de as van het veld. Steffen Hendriks wordt vrijgezet voor het doel en hij rondt beheerst af. Eindstand: 4 – 1. Dankzij het verlies van  Obbicht is Rood Wit hierdoor op 2 punten van de koploper gekomen en doet dus nog volop mee.

Zondag a.s. speelt Rood Wit’67/Nyrstar een uitwedstrijd tegen Eindse Boys uit Nederweert-Eind. Aanvang: 14.30 uur

Powered by Blog Grabber