Belevingsgerichte zorg

Het Alzheimer Café staat op maandag 16 november in het teken van Belevingsgerichte zorg. Dit is de zorg die inspeelt op de individuele behoefte van de persoon met dementie en draagt bij aan een goede, respectvolle communicatie. De omgeving wordt gestimuleerd zich in te leven in de manier van leven van…Belevingsgerichte zorg

15-11-2015 13:30 – Ingezonden door Redactie

Het Alzheimer Café staat op maandag 16 november in het teken van Belevingsgerichte zorg. Dit is de zorg die inspeelt op de individuele behoefte van de persoon met dementie en draagt bij aan een goede, respectvolle communicatie. De omgeving wordt gestimuleerd zich in te leven in de manier van leven van de persoon met dementie en wordt op deze manier geholpen in de omgang met de dementerende. Wij gaan met elkaar in gesprek na het bekijken van filmfragmennten waarin belevingsgerichte zorg centraal staat. Het Alzheimer Café wordt gehouden in Het Keenter Hart, St. Jozefskerkplein 3, 6006 ZH te Weert en is vanaf 19.00 uur geopend. Het programma duurt van 19.30 tot 21.30 uur. Iedereen is van harte welkom. Dementerenden en hun partners of familieleden, mantelzorgers, hulpverleners en andere belangstellenden, jong en oud. Aanmelden is niet nodig u kunt zo binnenlopen. Uw eerste kopje koffie  of thee  is gratis en voor uw volgende consumptie betaalt u een bescheiden vergoeding. Wanneer u niet beschikt over eigen vervoer en in Weert woont is er de mogelijkheid u aan te melden voor de BoodschappenPlusBus van Punt Welzijn. Monique Verhaegd/boodschappenplusbus@puntwelzijn.nl. Tel nr. 697900. Voor een eigen bijdrage van € 3,00 wordt u thuis opgehaald en staat om 21.30 uur de bus op het plein bij Keenter Hart klaar om u weer thuis te brengen. Graag tot ziens in ons Alzheimer Café.

Powered by Blog Grabber