Beverburchten in Hamont

De bever heeft zijn intrede gedaan heeft in Hamont. Er werden immers twee beverburchten kort naast elkaar gesignaleerd. De bever is een herbivoor, dit betekent dat hij alleen plantaardig voedsel eet. Daar zijn tanden blijven groeien moet hij wel blijven knagen. Hierdoor zorgt hij voor open plekken in…Beverburchten in Hamont

14-11-2015 14:30 – Ingezonden door Redactie

De bever heeft zijn intrede gedaan heeft in Hamont. Er werden immers twee beverburchten kort naast elkaar gesignaleerd. De bever is een herbivoor, dit betekent dat hij alleen plantaardig voedsel eet. Daar zijn tanden blijven groeien moet hij wel blijven knagen. Hierdoor zorgt hij voor open plekken in de begroeiing, waardoor er een grotere biodiversiteit ontstaat. Een volwassen bever kan tot +/- 30 kg wegen en van kop tot staart 130 cm meten. Foto Jan Houben

Powered by Blog Grabber