Brandweerlieden Koninklijk onderscheiden

Op zaterdag 14 november 2015 hebben de heren Harrie (H.M.) Bax (01-06-1962) uit Budel, Mari (M.J.H.) Boelens (13-08-1961) uit Maarheeze en Gerard (G.W.J.M) van Veldhoven (02-08-1959) uit Budel een Koninklijke…Brandweerlieden Koninklijk onderscheiden

15-11-2015 09:13 – Ingezonden door Redactie

Op zaterdag 14 november 2015 hebben de heren Harrie (H.M.) Bax (01-06-1962) uit Budel, Mari (M.J.H.) Boelens (13-08-1961) uit Maarheeze en Gerard (G.W.J.M) van Veldhoven (02-08-1959) uit Budel een Koninklijke Onderscheiding ontvangen uit handen van burgemeester Marga Vermue van de gemeente Cranendonck. Zij waren alle drie actief als vrijwilliger bij de Cranendonckse brandweer. Zij ontvingen deze onderscheiding tijdens hun afscheid van het korps.

Harrie Bax is al sinds 1983 actief lid van de vrijwilliger brandweer. Destijds begonnen in Leende en sinds 1988 hier in Budel. Hij woonde destijds heel dicht bij de toenmalige kazerne aan de Molenstraat. Er stond zelfs een speciale brandweerfiets voor hem klaar om bij alarm vliegensvlug naar de kazerne te gaan. Harrie heeft zich altijd actief ingezet voor de ABWC wedstrijden. Samen met zijn ploeg is hij  meerdere keren mogen doordringen tot de finale. Hij ontfermt zich binnen de gemeente voor de juiste werking van de brandkranen. Doordat hij nu afscheid neemt bij de brandweer kan hij wat meer tijd vrijmaken voor zijn vrouw en drie kinderen.

Mari is van begin 1988 tot en met begin 2015 lid geweest van de vrijwillige Cranendonckse brandweer, post Maarheeze. Hij heeft zich jarenlang ingezet als manschap en als chauffeur/pompbediener. Net zoals Harrie was hij ook actief deelnemer aan verschillende wedstrijden. Actief én enthousiast.

Gerard is de nestor van dit gezelschap. Hij is al van 1978 actief bij de Cranendonckse brandweer. In 1978 duurde zijn sollicitatie niet veel langer dan het drinken van een kopje koffie. Zo snel was duidelijk dat hij geschikt was voor dit vak. Hij is een tijd actief geweest als postcommandant van Budel. Daarnaast heeft hij een aantal jaar de functie van bevelvoeder uitgevoerd. Ook was hij verantwoordelijk voor het onderhoud van de ademlucht. Net zoals de andere collega’s was ook Gerard behoorlijk actief bij wedstrijden, zowel als deelnemer en als jurylid. Nu nog ontfermt hij zich  over het beoefenen van de wedstrijdploeg. Maar ook Gerard gaat nu meer tijd vrijmaken voor zijn vrouw en twee kinderen. Burgemeester Vermue dankte de drie heren voor hun jarenlange inzet. 

Foto Hammie.

Powered by Blog Grabber