Carmina Burana van Carl Orff

De Cultuurkring Hamont-Achel organiseert op donderdagnamiddag tussen 14 uur en 16 uur een luistercursus klassieke muziek. Dit gaat door in Dienstencentrum De Kring in de Bosstraat 7 in Hamont. Deze keer…Carmina Burana van Carl Orff

13-10-2014 13:28 – Ingezonden door Redactie

De Cultuurkring Hamont-Achel organiseert op donderdagnamiddag tussen 14 uur en 16 uur een luistercursus klassieke muziek. Dit gaat door in Dienstencentrum De Kring in de Bosstraat 7 in Hamont. Deze keer komt Carmina Burana van Carl Orff aan bod en er is tevens een bespreking door mevr. Rose-Marie Hendrikx.
In 1935 stootte Orff op de Codex Buranus, een manuscript met liederen en gedichten van vaganten uit de twaalfde en dertiende eeuw. Hij was gefascineerd door deze middeleeuwse gedichten die inhoudelijk zeer uiteenlopend zijn en over het dagelijks leven, drank, liefde en mystiek gaan. Orff selecteerde 24 teksten en zocht naar een eigen muzikale stijl met een opzwepende ritmiek. Het bleek een overdonderend succes bij de premiere in 1937 en ook nu heeft het werk nog niets ingeboet aan populariteit. De inkom bedraagt 6 euro incl. koffie en syllabus of met de cultuurpas (50 euro voor meer dan 60 activiteiten van de Cultuurkring Hamont-Achel).

Powered by Blog Grabber