Cranendonck presenteert sluitende begroting 2016

De gemeente Cranendonck is er wederom in geslaagd om de raad een sluitende begroting aan te bieden. In 2016 is er een overschot van 33.000 euro. De forse bezuinigingen vanuit het Rijk van afgelopen jaren werken door, maar het is vanwege de gezonde financiële positie van Cranendonck dat het niet nodig…Cranendonck presenteert sluitende begroting 2016

09-10-2015 10:52 – Ingezonden door Redactie

De gemeente Cranendonck is er wederom in geslaagd om de raad een sluitende begroting aan te bieden. In 2016 is er een overschot van 33.000 euro. De forse bezuinigingen vanuit het Rijk van afgelopen jaren werken door, maar het is vanwege de gezonde financiële positie van Cranendonck dat het niet nodig is om op veel meer extra zaken te bezuinigen komend jaar.

Frans Kuppens, wethouder Financiën: “Het economische tij lijkt te keren, waardoor de uitkering gemeentefonds toeneemt. Door in betere tijden zorgvuldig om te gaan met financiële middelen betekent dat je in mindere tijden voldoende ‘vet op de botten’ hebt om dat op te vangen. De reservepositie van de gemeente is stevig, ons weerstandvermogen is ruim. Hier zijn we trots op.”

Burgemeester Vermue laat weten dat er in 2016 extra ingezet zal worden op projecten die belangrijk zijn voor de toekomst van de gemeente. Daarnaast zal de dienstverlening naar de burger toe zo ingericht worden dat de gemeente mee gaat met de trends in de samenleving. Bovendien blijft veiligheid van o.a. informatie aandacht krijgen. Wethouder Jan van Tulden bevestigt dat er het afgelopen jaar heel wat is veranderd in de zorg. De gemeente probeert dit zo zorgvuldig mogelijk op te vangen door te investeren in sterke sociale kernen waar mensen elkaar makkelijk ontmoeten en kunnen ondersteunen. Hier hoort het op orde houden van de gemeenschapshuizen zeker bij 

Wethouder Carola Meuwisen legt uit dat ze de weg op het gebied van duurzaamheid zullen blijven volgen. “Daarnaast ontwikkelen we in de 2016 het verkeer op een aantal belangrijke aspecten binnen de gemeente. Maar ook over de gemeentegrenzen, zoals onze lobby voor de verbreding van de A2”. Op dinsdag 20 oktober vindt de commissievergadering plaats waarin antwoord wordt gegeven op politieke en bestuurlijke vragen. Op dinsdag 3 november volgt de raadsvergadering met besluitvorming. Iedereen is van harte welkom tijdens deze vergaderingen. De vergaderingen beginnen om 16 uur in de Baronie van Cranendonckzaal van het gemeentehuis in Budel. Meer info over de begroting 2016 is te vinden op www.cranendonck.nl

Powered by Blog Grabber