De bevrijding in beeld

Op woensdag 29 oktober zal Dr. Joost Rosendaal van de Universiteit Nijmegen op uitnodiging van Heemkundekring ‘De Baronie van Cranendonck’ in de Borgh te Budel spreken naar aanleiding van zijn…De bevrijding in beeld

24-10-2014 12:15 – Ingezonden door Redactie

Op woensdag 29 oktober zal Dr. Joost Rosendaal van de Universiteit Nijmegen op uitnodiging van Heemkundekring ‘De Baronie van Cranendonck’ in de Borgh te Budel spreken naar aanleiding van zijn recente boek ‘De bevrijding in beeld. Van Neerpelt tot Wesel, 1944-1945’

In zijn voordracht ’De bevrijding in beeld’ verbindt Joost Rosendaal voor het eerst de verhalen over de bevrijding van Zuidoost-Nederland en het Rijnland tot een samenhangende geschiedenis. Een halfjaar lang waren Noord-Brabant, Gelderland en delen van Limburg het toneel van omvangrijke militaire operaties en boden deze provincies onderdak aan meer dan een miljoen soldaten. Naast de militaire geschiedenis belicht de spreker welke gevolgen de oorlog had voor de inwoners van dit gebied. Dit verhaal is verrijkt met sprekende foto ’s van hoge kwaliteit. De bevrijding in beeld is een lezing voor iedereen met interesse in de Tweede Wereldoorlog. De voordracht start om 20 uur en gaat door in De Borgh, Mathijsenstraat 15 in Budel. De entree is gratis voor leden, niet-leden betalen 2,50 euro.

Powered by Blog Grabber