Digi-assistent in de bib Overpelt

Heb je concrete vragen bij het gebruik van je tablet, smartphone of pc? Gaat er iets niet zoals jij het wil? Of ben je de concrete werkwijze vergeten? Wil je een app toevoegen? Vind je je foto’s niet meer terug? Krijg je een bepaalde mail niet verstuurd? Heb je vragen over de beveiliging van je toestel?…Digi-assistent in de bib Overpelt

19-11-2015 15:11 – Ingezonden door Redactie

Heb je concrete vragen bij het gebruik van je tablet, smartphone of pc? Gaat er iets niet zoals jij het wil? Of ben je de concrete werkwijze vergeten? Wil je een app toevoegen? Vind je je foto’s niet meer terug? Krijg je een bepaalde mail niet verstuurd? Heb je vragen over de beveiliging van je toestel? … Kom dan naar het spreekuur van de Digi-assistent in de bibliotheek van Overpelt. De eerste samenkomst vindt plaats op vrijdag 20 november van 10 tot 11.30 uur. Schepen van cultuur Ann Van Dorpe stelt het nieuwe project voor.

De bibliotheek organiseert in samenwerking met het dienstencentrum Pelle Melle regelmatig kennismakingscursussen voor het werken met tablets.  Binnenkort gaan we nog een stapje verder met een spreekuur van een ‘digi-assistent’ in de bib, één keer per maand op vrijdag ochtend. Schepen van cultuur Ann Van Dorpe: “Bij de ‘digi-assistent’ kan je terecht met vragen over je tablet, smartphone of pc en het gebruik van je toestel. Het is niet de bedoeling dat een digi-assistent een defect toestel weer aan de praat krijgt of programma’s gaat schrijven. Een digi-assistent helpt je bijvoorbeeld wel met het aanmaken van een email-adres, het beheren van je apps op je tablet, je drempelvrees voor het gebruik van je tablet overwinnen, …” Er wordt gestart met een maandelijks spreekuur op vrijdagvoormiddag. De twee eerste spreekuren vinden plaats op vrijdag 20 november en 18 december, steeds van 10 tot 11.30 uur. Kan jij vlot werken met je pc, tablet en/of smartphone en wil je deze kennis graag delen met anderen? Kan je je iedere maand enkele uurtjes vrijmaken? Dan ben jij misschien onze ‘digi-assistent’. Interesse? Neem dan contact op met Ann Severens in de bib, 011/64 59 72 of ann.severens@overpelt.be

Powered by Blog Grabber