Duur puntverlies voor Rood Wit’67/Nyrstar

In alweer een wedstrijd met twee verschillende helften heeft Rood Wit’67/Nyrstar twee kostbare punten laten liggen in de strijd om de top van de ranglijst. De eerste helft waarin Rood Wit heer en meester was werd gevolgd door een uitermate zwakke tweede helft.Duur puntverlies voor Rood Wit’67/Nyrstar

07-11-2014 15:44 – Ingezonden door Redactie

In alweer een wedstrijd met twee verschillende helften heeft Rood Wit’67/Nyrstar twee kostbare punten laten liggen in de strijd om de top van de ranglijst. De eerste helft waarin Rood Wit heer en meester was werd gevolgd door een uitermate zwakke tweede helft.

Rood Wit’67/Nyrstar begint goed aan de wedstrijd en al in de derde minuut kan de doelman van Eindse Boys een schot van Sven Vrijdag met moeite keren en Geert Compen komt uit de rebound een teenlengte te kort. In de 6e minuut is het dan toch al raak. Steffen Hendriks levert een prima voorzet af die deze keer wel door Geert in het doel wordt gewerkt: 0 –1. Rood Wit zet daarna goed door maar doelpogingen van Sven Vrijdag, Mart Tunissen en Geert Compen kennen geen geluk. Eindse Boys kan hier voorlopig weinig tegen inbrengen. De rust breekt aan met een 0 – 1 voorsprong.

In de tweede helft geeft Rood Wit de wedstrijd uit handen. De veel feller spelende thuisclub wint bijna alle duels en hoewel dit in eerste instantie nog geen echte mogelijkheden oplevert komt het in de 73e minuut langszij. Een hoge voorzet vanaf rechts kan door Michel Claessen  ongehinderd bij de tweede paal worden binnengekopt: 1 –1. Nauwelijks vijf minuten later zorgt een individuele actie van Steffen Hendriks toch weer voor een voorsprong voor de gasten. Hij wordt binnen de 16 meter neergelegd en de toegekende penalty wordt door Steffen zelf onberispelijk benut: 1 – 2. Lang kan Rood Wit niet genieten van deze voorsprong. In de 82e minuut komt Eindse Boys weer op gelijke hoogte, een hoge voorzet vanaf rechts kan eenvoudig worden ingekopt door Michel Claessen : 2 – 2. Rood Wit kan nog slechts een keer  gevaarlijk worden via Mart Tunissen maar Eindse Boys is dichter bij een derde treffer. Aangezien ook zij niet meer kunnen scoren eindigt de wedstrijd dan in een gelijkspel en daarmee mag Rood wit, zeker gezien het spelbeeld in de tweede helft de handen dichtknijpen. Oorzaak, het verschil in concentratie tussen de twee helften. Iets wat zo langzaamaan toch wel zorgen begint te baren. Komende zondag speelt Rood Wit’67/Nyrstar een thuiswedstrijd tegen St. Joost. Deze ploeg is waarschijnlijk in de winning mood dankzij een ruime overwinning van afgelopen zondag. Concentratie van de eerste tot de laatste minuut zal nodig zijn om de drie punten in eigen huis te houden, ook tegen een laag geklasseerde tegenstander zo is wel gebleken.

Powered by Blog Grabber