Duurzaam investeren voor de toekomst bij Elparo

Elparo is van vele duurzame markten thuis. Het bedrijf uit Achel plaatst naast zonnepanelen, warmtepompen en zonneboilers ook LED verlichting en domotica systemen (hierbij worden dingen in huis geautomatiseerd)….Duurzaam investeren voor de toekomst bij Elparo

08-11-2014 10:07 – Ingezonden door Redactie

  • Elparo is van vele duurzame markten thuis. Het bedrijf uit Achel plaatst naast zonnepanelen, warmtepompen en zonneboilers ook LED verlichting en domotica systemen (hierbij worden dingen in huis geautomatiseerd). Eigenaar Robert Paesen vormt samen met zijn zoon het ervaren familiebedrijf gelegen aan Achel-Statie 40 in Achel, dat alles van A tot Z bij zowel particulieren als bedrijven verzorgt.

  • Investeren in groene energie loont. Het is iets van de lange adem, zo verdient een zonnepaneel zich in pakweg 7 jaar terug, maar vanwege de lange levensduur is de aanschaf de moeite waard. Zeker met het oog op de toekomst. Wat gaat er namelijk gebeuren met de energieprijzen en de overheidsregels op het gebied van energie? Zelfvoorzienend zijn staat zo ook garant voor minder zorgen. Combineer je zonnepanelen met het gebruik van een warmtepomp die energie grotendeels uit de aarde of lucht haalt, dan ben je volgens Robert in staat om je gehele huis van eigen stroom te voorzien.
  • Met een domotica systeem van Carlo Gavassi kan er ook veel energie bespaard worden in huis. Hierbij kunnen zaken zoals verwarming, verlichting en ventilatie worden bestuurd, terwijl huis-automatisatie tevens aangeeft wat het energieverbruik is. Zo is het snel duidelijk waarop men kan besparen. Ook maakt domotica een huis veiliger, omdat bewoners  op afstand met een smartphone bijvoorbeeld het licht en de rolluiken kunnen aansturen. Huisautomatisering zorgt ook voor veel gemak, doordat het licht ook vanzelf aan en uit springt.
  • Een andere stap naar een lagere energierekening vormt led verlichting die Elparo installeert. Led lampen gaan niet alleen langer mee dan gloei- en spaarlampen, maar verbruiken ook stukken minder energie. Tegenwoordig zijn er led lampen in alle soorten en maten, terwijl ze net zo sfeer uitstralen als de energievretende gloeilamp.
  • Er zijn veel wegen die leiden naar meer duurzaamheid en groene stroom. Elparo komt graag naar mensen en bedrijven toe om te adviseren wat er allemaal mogelijk is en vrijblijvend een offerte op te stellen. Neem hiervoor contact op via telefoonnummer 0032 476 383 121 of stuur een mail naar info@elparo.be. Op www.elparo.be is meer informatie te vinden over wat het bedrijf kan verwezenlijken.
Powered by Blog Grabber