Een nieuwe carrière in de zorg?

“Voor mensen met een sociaal of maatschappelijke opleiding op niveau 4 liggen de banen niet voor het oprapen. De ouderenzorg biedt wél toekomstmogelijkheden en voor verzorgende IG zijn er veel vacatures en carrièrekansen”, vertelt Marcella Grasmeyer, opleidingscoördinator van Land van Horne. Daarom start…Een nieuwe carrière in de zorg?

17-11-2015 12:30 – Ingezonden door Redactie

“Voor mensen met een sociaal of maatschappelijke opleiding op niveau 4 liggen de banen niet voor het oprapen. De ouderenzorg biedt wél toekomstmogelijkheden en voor verzorgende IG zijn er veel vacatures en carrièrekansen”, vertelt Marcella Grasmeyer, opleidingscoördinator van Land van Horne. Daarom start Stichting Land van Horne, in samenwerking met onder andere het ROC Eindhoven, in februari 2016 een verkorte opleiding tot Verzorgende-IG.

Wie een diploma SPW-4 (Sociaal Pedagogisch Werk) of MZ-4 (Maatschappelijke Zorg) heeft, kan in aanmerking komen voor een opleidingsplaats. Geïnteresseerden met een andere verzorgende opleiding komen ook in aanmerking om te starten. Denk bijvoorbeeld aan de vooropleiding MDGO-VZ, verzorgende-D of bejaardenverzorging. Wel moet je minimaal één jaar werkervaring hebben in de zorg. 

Naast een vaste lesdag per week bij ROC Eindhoven werk je minimaal 24 uur onder begeleiding bij Land van Horne. De totale opleiding duurt 18 maanden en start op 1 februari 2016.

“Land van Horne betaalt de opleidingskosten en deelnemers krijgen een leer-arbeidsovereenkomst voor de duur van de opleiding. Het is de intentie van Land van Horne om iedereen die het diploma behaalt een vast dienstverband aan te bieden, dus je kunt écht aan de slag!” verzekert Marcella Grasmeyer.

Op 16 november is er een informatiebijeenkomst. Aanmelden hiervoor kan via de website van Stichting Land van Horne: www.landvanhorne.nl. Voor meer informatie kunt u bellen met Stichting Land van Horne (0495) 45 76 92.

Powered by Blog Grabber