Een nieuwe lente, een nieuw geluid

Hoe moet je verder na een spetterend voorjaars concert met de Salt Lake Vocal Artists  in een uitverkochte Paterskerk?
Nou gewoon;  je gaat nieuwe wegen zoeken! Dat heeft Vivace gedaan.
Ten eerste hebben ze tijdens het Kerstconcert in de Munt Weertenaren die (nog) geen lid van het koor zijn gevraagd…Een nieuwe lente, een nieuw geluid

20-04-2016 10:45 – Ingezonden door Redactie

Hoe moet je verder na een spetterend voorjaars concert met de Salt Lake Vocal Artists  in een uitverkochte Paterskerk?

Nou gewoon;  je gaat nieuwe wegen zoeken! Dat heeft Vivace gedaan.

Ten eerste hebben ze tijdens het Kerstconcert in de Munt Weertenaren die (nog) geen lid van het koor zijn gevraagd om voor dit concert mee te komen oefenen. De mensen die zich daarvoor aangemeld hebben , hebben vanaf januari elke dinsdagavond een halve repetitie mee geoefend. Het koor heeft daarvoor werken uitgezocht die het zelf ook nog niet kende, waardoor iedereen op gelijke voet begon.

Ten tweede heeft het koor gekozen voor een modern repertoire met o.a nummers uit de zeventiger jaren: Nathalie van Gilbert Bécaud, California Dreamin van de Mamas and the Papas etc. Deze

nummers worden , na de pauze mét de projectzangers uitgevoerd.

Ten derde wordt het koor bij verschillende werken begeleid door het bekende Weerter  combo Jazz Minded. Zij zullen ook alleen optreden en tijdens de changementen het publiek onderhouden.

Ook dit jaar heeft het koor weer een buitenlands koor gevraagd om mee te concerteren. Dit jaar is de beurt aan Singkreis Leverkusen, onder leiding van het echtpaar Schlechtriem. Het enthousiasme van dit paar, dat al vijtig jaar dit koor leidt, ziet men terug op de gezichten van de zangers en hoort men aan de klanken die de zaal inkomen.

Last but not least gaat Vivace zorgen voor een Europese primeur met de uitvoering van Vanitas Vanitatum uit Requiem fort he Living van Dan Forrest. Het is een eer om dit werk, als eerste koor in Europa, uit te mogen voeren.

Kortom een primeur die je niet mag missen op 23 april om 19.30 uur in de Paterskerk op de Biest.

Wil je verzekerd zijn van een kaartje bel 0495 520564 of mail mjdamhuis@home.nl

Powered by Blog Grabber