Een Romantische Reis

Zo’n 80 werken van de Rademakers Collectie, die in totaal uit 120 schilderijen bestaat, worden verkocht. Dat maakte verzamelaar en oud-televisieproducent Jef Rademakers eerder vandaag bekend. Het is nog…Een Romantische Reis

19-10-2014 09:53 – Ingezonden door Redactie

Zo’n 80 werken van de Rademakers Collectie, die in totaal uit 120 schilderijen bestaat, worden verkocht. Dat maakte verzamelaar en oud-televisieproducent Jef Rademakers eerder vandaag bekend. Het is nog niet duidelijk  welke werken verkocht gaan worden. Van 11 oktober 2014 t/m 25 januari 2015 is de Rademakers Collectie voor het laatst te zien in de tentoonstelling Een Romantische Reis in Het Noordbrabants Museum in ’s-Hertogenbosch.

De afgelopen vier jaar heeft de verzameling een opzienbarende wereldtournee beleefd, met twaalf tentoonstellingen in negen landen, die samen bijna 500.000 bezoekers trokken. “De missie is volbracht. De romantiek staat weer op de kaart”, aldus Jef Rademakers.

De Rademakers Collectie is een unieke privéverzameling vanwege zijn omvang en coherentie. De verzameling bestaat uitsluitend uit romantische schilderijen uit de eerste zeven decennia van de negentiende eeuw, gemaakt door kunstenaars uit Nederland en België. Het betreft zomer- en winterlandschappen, zeestukken, stadsgezichten, architectuurschilderijen, stillevens, nachtstukken, portretten en genrevoorstellingen.

Powered by Blog Grabber