Eenwielerconventie in Neerpelt

De Eenwielerconventie is het jaarlijks treffen van jongeren uit de circusateliers. Meer dan 300 eenwieler- en andere circusfreaks komen een weekend samen in Neerpelt om bij te leren in talloze workshops,…Eenwielerconventie in Neerpelt

27-02-2016 12:45 – Ingezonden door Redactie

De Eenwielerconventie is het jaarlijks treffen van jongeren uit de circusateliers. Meer dan 300 eenwieler- en andere circusfreaks komen een weekend samen in Neerpelt om bij te leren in talloze workshops, elkaar de loef af te steken in de records en het eenwielerbaskettornooi, en vooral veel fun te hebben. De Eenwielerconventie wordt georganiseerd door Circuscentrum in samenwerking met Dommelhof en de Vlaamse circusateliers.

Op 27 en 28 februari is het weer zover: dan is het tijd voor de 20ste editie van de Eenwielerconventie. Jawel, de 20ste editie al. Wordt het een XL-versie? Neen, de Eenwielerconventie is altijd XL! Massa’s workshops, leuke wedstrijden, avontuurlijke boscross, pimp your unicycle, heftig trialparcours, vette demonstraties, een prachtige circusvoorstelling en natuurlijk de traditionele clash in het grote eenwielerbaskettornooi. Circus is niet competitief; de Eenwielerconventie is de jaarlijkse uitzondering die de regel bevestigt.

Op zaterdag van 10 uur tot 18 uur is het een en al eenwieleren dat de klok slaat: workshops op alle niveaus (van beginner over gevorderd tot freak), wedstrijden, boscross, eenwieltuning, trial parcours, demonstraties, … en ’s avonds een circusvoorstelling in de Schouwburg van Dommelhof.

Op zondag van 10 uur tot 17 uur zijn er allerlei circusinitiaties: acro, trapeze, doek, bascule, parkour, goochelen, jongleren, etc… En uiteraard is er de jaarlijkse clash: het grote eenwielerbaskettornooi.

Iedereen is welkom om een kijkje te komen nemen. Bezoekers, die niet deelnemen aan de workshops, krijgen gratis toegang.  De Eenwielerconventie is een initiatief van Circuscentrum en de Vlaamse circusateliers, met de gewaardeerde medewerking van tal van vrijwilligers en het Provinciaal Domein Dommelhof. De Eenwielerconventie wordt gesteund door de Vlaamse overheid en de provincie Limburg. Deze conventie gaat door in Provinciaal Domein Dommelhof aan de Toekomstlaan in Neerpelt. 

Meer info over Circuscentrum is te vinden op www.circuscentrum.be

Powered by Blog Grabber