Eenzaamheid, wat doe jij eraan?

Iedereen kan iets doen aan eenzaamheid. En dat is hard nodig deze dagen. Want rond de kerst zijn er allerlei acties en is de aandacht voor eenzaamheid enorm. Maar daarna wordt het stil. Aandacht voor eenzaamheid wordt dan veel minder, maar de noodzaak eenzaamheid aan te pakken blijft.Eenzaamheid, wat doe jij eraan?

12-02-2016 10:30 – Ingezonden door Redactie

Iedereen kan iets doen aan eenzaamheid. En dat is hard nodig deze dagen. Want rond de kerst zijn er allerlei acties en is de aandacht voor eenzaamheid enorm. Maar daarna wordt het stil. Aandacht voor eenzaamheid wordt dan veel minder, maar de noodzaak eenzaamheid aan te pakken blijft. Bij een ander of bij jezelf. Daarom gaan Stichting Humanitas en Punt Welzijn op 13 februari in Weertde straat op om de aandacht voor eenzaamheid vast te houden. Voorbijgangers worden gevraagd wat zij (gaan) doen tegen eenzaamheid. Ook kunnen zij dit ter plaatse opgeven voor de Nationale Eenzaamheid To-do-lijst. De straatactie maakt onderdeel uit van bij de landelijke actie ‘Eenzaamheid, wat doe jij eraan?’ van Coalitie Erbij, hét nationale samenwerkingsverband tegen eenzaamheid. 

Meer dan een miljoen Nederlanders voelt zich sterk eenzaam. In Weert is eenzaamheid boven het landelijk gemiddelde. 31 % is matig eenzaam en 10 % is sterk eenzaam ( bron 55 + monitor GGD Limburg noord, 2010). De invloed van eenzaamheid is groot en leidt tot gezondheidsrisico’s en een tekortschietend gevoel van welbevinden en geluk. Eenzaamheid is van alle leeftijden, komt in alle lagen van de samenleving voor en kan levens ontwrichten. Daarom zetten Stichting Humanitas en Punt Welzijn zich in tegen eenzaamheid. Omdat elk mens telt bij wie eenzaamheid wordt voorkomen of wordt verminderd!

Onderneem actie om eenzaamheid aan te pakken, bij een ander of bij jezelf. Neem bijvoorbeeld contact op met een ex-collega die nu thuis zit of bezoek wat vaker je tante in het verzorgingshuis. Kijk op www.goedbezigweert.nu en word vrijwilliger of pak een hobby op waar je nieuwe mensen kunt leren kennen. Kun je daarbij wel een steuntje in de rug gebruiken? Meld je dan aan voor Formule1zaam via www.goedbezigweert.nu/p/formule1zaam. En deel je ‘to do’ op www.samentegeneenzaamheid.nl of facebook.com/samentegeneenzaamheid voor de Nationale Eenzaamheid To-do-lijst. Zo draag je bij aan een inspirerende lijst met wat allemaal gedaan kan worden tegen eenzaamheid.

Powered by Blog Grabber