Eerste prijs en promotie voor het groot orkest

Op zondag 18 oktober werd het LBM Concertconcours gehouden in de Oranjerie in Roermond. Het groot orkest van muziekvereniging De Poort van Brabant heeft hier de eerste prijs behaald met 85,5 punten en…Eerste prijs en promotie voor het groot orkest

23-10-2015 12:31 – Ingezonden door Redactie

Op zondag 18 oktober werd het LBM Concertconcours gehouden in de Oranjerie in Roermond. Het groot orkest van muziekvereniging De Poort van Brabant heeft hier de eerste prijs behaald met 85,5 punten en is eveneens gepromoveerd naar de tweede divisie.

Na maandenlange voorbereidingen, waarbij de werken tot in detail uitgewerkt werden, was het afgelopen zondag eindelijk zo ver. Het groot orkest, onder leiding van Patrick van Zutven, mocht in de Oranjerie het podium betreden om de jury overtuigen van hun muzikale kwaliteiten. En dit hebben ze met overtuiging gedaan. Al bij het inspeelnummer ‘Melting the ice’ werd duidelijk dat hard werken, in combinatie met talent, het geheel naar een hoger niveau tilt. Letterlijk, zo bleek later na de juryuitslag. Het orkest speelde dynamisch, bevlogen en uiterst geconcentreerd. De reacties uit de zaal waren dan ook lovend met uitspraken als ‘ontroerend’, ‘kippenvel’ en ‘rillingen over de rug’. Dit was hun moment en dat hebben ze gepakt. De muziekstukken die ter beoordeling werden gespeeld waren ‘’t Ministerie van Fanfare’, van Jacob de Haan en ‘Tin Tin: Prisoners of the Sun’, van Dirk Brossé, naar arrangement van Johan de Meij. Beide stukken zaten vol van wisselingen in intensiteit, waarmee de toewijding en de kwaliteit van zowel dirigent als de muzikanten goed tot uitdrukking konden komen. Het was een indrukwekkend optreden, hetgeen bevestigd werd door de 3-koppige jury. Met een score van maar liefst 85,5 punten en een promotie naar de tweede divisie mag deelname aan dit concours een zéér groot succes genoemd worden. Dit werd natuurlijk nog uitgebreid gevierd door alle deelnemers.

Deelname aan het concours heeft eens te meer bevestigd dat er bijzonder veel muzikaal talent te vinden is in Maarheeze en omstreken. Het groot orkest heeft namens De Poort van Brabant weer een prachtig visitekaartje afgegeven voor de lokale muziekcultuur. Het belang van muzikale ontwikkeling binnen een gemeenschap hoeft niet verder toegelicht te worden. Een resultaat, zoals het groot orkest heeft behaald, toont maar weer eens aan wat muziek teweeg kan brengen. Mensen die met elkaar, maar ook voor elkaar musiceren om samen tot een prachtig resultaat te komen. Deze interactie is bijzonder en het gemeenschappelijke gevoel van succes is mooi om te ervaren. Als muziekvereniging willen we iedereen aanmoedigen om vooral te gaan musiceren, of het nu bij het orkest is, een koor of in een band.

Zoals eerder aangekondigd komen in de week van 19 t/m 23 oktober leden en bestuur van de vereniging langs de deuren om te collecteren. De collecte vormt een belangrijke bijdrage voor de vereniging, waarmee we onder andere verder kunnen investeren in muzikaal onderwijs voor de jeugd. Mocht u de collecte aan de deur gemist hebben, maar wilt u toch graag een donatie doen? Dan kunt u ook een overschrijving doen via: De Poort van Brabant, NL76RABO0130710261. Bij voorbaat dank!

Powered by Blog Grabber