Energie: Natuurlijk!

Zondag 22 november bent u tussen 13.00 uur en 16.00 uur van harte welkom op de themadag “Energie: Natuurlijk!” in het Natuur- en Milieucentrum (NMC) De IJzeren Man, Geurtsvenweg 4 te Weert. Deze middag…Energie: Natuurlijk!

20-11-2015 17:15 – Ingezonden door Redactie

Zondag 22 november bent u tussen 13.00 uur en 16.00 uur van harte welkom op de themadag “Energie: Natuurlijk!” in het Natuur- en Milieucentrum (NMC) De IJzeren Man, Geurtsvenweg 4 te Weert. Deze middag wordt georganiseerd in samenwerking van Weert Energie met IVN Weert e.o. en het NMC De IJzeren Man. De toegang is gratis.

Op deze themadag krijgt u in en rondom het Natuur- en Milieucentrum De IJzeren Man van verschillende ondernemers, de gemeente en vrijwilligers op een aansprekende manier inzicht in de mogelijkheden om energie te besparen en het gebruik van hernieuwbare energiebronnen.

Neem gerust uw kinderen mee, want speciaal voor hen (maar ook voor volwassenen) zijn er leuke energie-experimentjes uit te voeren. Bovendien kunt u uw kennis testen met een prijsvraag en wellicht een waka-waka power winnen.

Ook wordt op deze dag de tentoonstelling Energie: Natuurlijk! geopend. Deze tentoonstelling laat zien, met de natuur als voorbeeld, wat de mogelijkheden zijn van zuinig omspringen met energie.

En hoe we allemaal zelf ons steentje kunnen bijdragen om de effecten van klimaatverandering te beperken. Dit thema staat, vooruitlopend op de Klimaatconferentie die op 30 november in Parijs start, volop in de belangstelling. We zitten in een belangrijke overgangsfase in onze samenleving; het is voelbaar dat het fossiele energietijdperk aan zijn einde gaat komen. Lever daar een positieve bijdrage aan en oriënteer u op de mogelijkheden. Op zondagmiddag 22 november hebt u de kans.

Powered by Blog Grabber