Esperanza Pelt – Beerschot

Is het niet de crisis in het voetbalwereldje, dan zijn het anders ambitieuze plannen die voetbalclubs er toe bewegen om te fusioneren. Dat geschiedde zo voor Esperanza Neerpelt en Overpelt (die nu door…Esperanza Pelt – Beerschot

24-10-2014 11:50 – Ingezonden door Redactie

Is het niet de crisis in het voetbalwereldje, dan zijn het anders ambitieuze plannen die voetbalclubs er toe bewegen om te fusioneren. Dat geschiedde zo voor Esperanza Neerpelt en Overpelt (die nu door het leven gaan als Esperanza Pelt), maar ook voor de bezoekers van afgelopen zaterdag, Beerschot-Wilrijk. De naam ‘Beerschot’ doet het hart van menig voetbalsupporter sneller slaan, want weinige clubs hebben zo’n rijke traditie. Opgericht in 1920, maar failliet verklaard in 2013, kon het dankzij een fusie met Wilrijk opnieuw in 1e Provinciale beginnen, en stootte het al direct door naar 4e Nationale, waar het de gedoodverfde titelkandidaat is. Dat de club nog altijd tot de verbeelding spreekt, wordt bewezen door het aantal supporters dat bij thuiswedstrijden aanwezig is: maar liefst 7000 (terwijl de meeste clubs al tevreden zijn als ze er 300 hebben). Naar Neerpelt kwamen er alvast 1200 afgezakt, tel daar de 900 Neerpeltse supporters bij, en het stadion van Esperanza was uitverkocht. Op het spel stond dan ook de eerste plaats, want leider Esperanza telde nog maar 1 puntje voorsprong op Beerschot-Wilrijk. De spelers van Esperanza waren geenszins onder de indruk van de bezoekers, ondanks het feit dat Beerschot-Wilrijk het meeste balbezit had, kwamen dé kansen wel voor Esperanza, en net voor de rust kon Sven Dumont de score openen. Ondanks aandringen van Beerschot tijdens de 2e helft, kwam daar geen verandering meer in, zodat een heus volksfeest op De Roosen losbarstte. De vreugde werd nog groter toen bleek dat Esperanza ook nog periode-kampioen werd.

Tekst en foto’s Marc Faes 

Powered by Blog Grabber